Μάχη με τη φωτιά στο τελευταίο φως της ημέρας – Ζητήθηκε εκκένωση του χωριού Κουδούνι ( ΔΕΙΤΕ VIDEO – ΦΩΤΟ )

Αυτή την ώρα, ελικόπτερο έρικσον και 1 καναντέρ πραγματοποιούν τις τελευταίες πτήσεις πάνω από το μέτωπο της φωτιάς προσπαθώντας με εστιασμένες βολές να την περιορίσουν.

Παράλληλα, ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με πολλά οχήματα, προσπαθούν από όλες τις πλευρές του μετώπου να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά πριν πέσει το σκοτάδι και αποσυρθούν τα εναέρια μέσα.

Στόχος όλων να μην πάει η φωτιά προς το χωριό Κουτσοχέρι.

Υπάρχουν επίσης παντού υδροφόρες του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και της Περιφέρειας και συμβάλλουν στο έργο των πυροσβεστών.

Επίσης, αστυνομική δύναμη που βρισκόταν στο χωριό Ξηρέικα με αποστολή αν παραστεί ανάγκη να εκκενώσουν άμεσα την περιοχή, μετά από την καίρια επέμβαση των εναέριων μέσων και την απομάκρυνση του κινδύνου, έχουν μεταβεί με την ίδια αποστολή στο χωριό Κουτσοχέρι.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα των κατοίκων, το βράδυ πνέουν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή και αυτό είναι το πολύ ανησυχητικό για την εξέλιξη της φωτιάς.

Πριν από λίγο η πυροσβεστική υπηρεσία ζήτησε α πραγματοποιηθεί εκκένωση του χωριού Κουδούνι Μεσολογγίου μιας και οι άνεμοι αναζωπήρωσαν και γύρισαν την φωτιά από τον Άγιο Γεώργιο προς το Κουδούνι.Αυτή την ώρα γίνεται σύσκεψη με τον προιστάμενο της πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος κ.Γιάννη Τέγα και την δημοτική αρχή με σκοπό τον συντονισμό της εκκένωσης του χωριού.

Πληρώματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας Μεσολογγίου με την συνδρομή και από γειτονικές υπηρεσίες δίνουν μάχη προσπαθώντας να περιορίσουν ν την πυρκαγιά που όμως έχει ξεφύγει.Οι συνθήκες στην περιοχή πολύ δύσκολες . Συγκεκριμένα επιχειρούν από Π.Υ. Μεσολογγίου, Αγρινίου, υπηρεσίες της Πάτρας και αλλού, ενώ αυτή την ώρα επιχειρούν εκ νέου τα καναντέρ από αέρος.

Να σημειώσουμε ότι την ώρα που τα πυροσβεστικά οχήματα έφταναν στο σημείο της πυρκαγιάς δεύτερη πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην περιοχή του Ευηνοχωρίου όπου έκαιγε καλαμιές.


1fotia_messolonghi_onairnews2fotia_messolonghi_onairnews3fotia_messolonghi_onairnews4fotia_messolonghi_onairnews5fotia_messolonghi_onairnews6fotia_messolonghi_onairnews7fotia_messolonghi_onairnews8fotia_messolonghi_onairnews9fotia_messolonghi_onairnews10fotia_messolonghi_onairnews11fotia_messolonghi_onairnews12fotia_messolonghi_onairnews13fotia_messolonghi_onairnews14fotia_messolonghi_onairnews15fotia_messolonghi_onairnews16fotia_messolonghi_onairnews17fotia_messolonghi_onairnews18fotia_messolonghi_onairnews19fotia_messolonghi_onairnews20fotia_messolonghi_onairnews21fotia_messolonghi_onairnews22fotia_messolonghi_onairnews23fotia_messolonghi_onairnews24fotia_messolonghi_onairnews25fotia_messolonghi_onairnews26fotia_messolonghi_onairnews27fotia_messolonghi_onairnews

onairnews.gr