Παύλος Πολάκης: “Το νοσοκομείο της Λευκάδας θα ενισχυθεί άμεσα με ιατρικο και νοσηλευτικό προσωπικό”

Λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα έφτασε στο νοσοκομείο της Λευκάδας ο υφυπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης . Η συνάντησή του με τη διοίκηση, τον Ιατρικό Σύλλογο και το σύλλογο των εργαζομένων έγινε παρουσία τόσο του αντιπεριφερειάρχη, Θοδωρή Χαλικιά , όσο και του δημάρχου, Κώστα Δρακονταειδή αλλά και στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά την περιπέτεια με την υγεία του που είχε, του Σταύρου Γρηγόρη. Αμέσως μετά επισκέφθηκε το νέο νοσοκομείο στο οποίο περιηγήθηκε σε κάθε γωνιά του. Ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών αλλά και για το μεγάλο πρόβλημα που είναι η έναρξη ενός παράλληλου έργου που αφορά την αποχέτευση και τα όμβρια ύδατα προκειμένου να λειτουργήσει το νέο νοσοκομείο στο χρονοδιάγραμμα της σύμβασή του… Να σημειωθεί ότι στην είσοδο του νοσοκομείου κατά την άφιξη του υφυπουργού ήταν σε εξέλιξη συλλαλητήριο για τα θέματα της υγείας που είχε οργανώσει το Σωματείο των Εργαζομένων στο νοσοκομείο και το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας. Αμέσως μετά την ξενάγησή του στο νέο νοσοκομείο από τον επικεφαλής μηχανικό του έργου, Λουκά Ηλιαδάκη ο κ. Πολάκης δήλωσε στο lefkadapress:
«Μιλήσαμε με τους εργαζόμενους, τον ιατρικό σύλλογο και τη διοίκηση του νοσοκομείου παρόντος και του αντιπεριφερειάρχη και του δημάρχου της Λευκάδας . Νομίζουμε ότι έχει δοθεί το σήμα, και με συγκεκριμένα μέσα πλέον, αναστροφής της πορείας κατάρρευσης του συστήματος και καταστροφής του που τα προηγούμενα χρόνια το είχαν αφήσει στην τύχη του ώστε να διαλύσει προκειμένου να οικονομήσει ο ιδιωτικός τομέας. Το νοσοκομείο της Λευκάδας θα ενισχυθεί άμεσα με 16 άτομα προσωπικό συν οκτώ επικουρικούς ιατρούς που νομίζω ότι μετά από χρόνια είναι μια πολύ σοβαρή ένεση προσωπικού. Επίσης ενισχύεται ο προϋπολογισμός του και από τον ΕΟΠΥΥ. Είναι γεγονός δε ότι μετά από πολλά χρόνια ο ΕΟΠΥΥ χρηματοδοτεί τα δημόσια νοσοκομεία. Ήδη τον τελευταίο μήνα έχουν δοθεί 160 εκατ. ευρώ. Από την άλλη επισκέφθηκα το νέο νοσοκομείο της Λευκάδας που πραγματικά περνάει την υγεία σε ένα άλλο επίπεδο με την ολοκλήρωσή του. Η δημόσια νοσηλευτική φροντίδα αναβαθμίζεται τα μέγιστα στην Λευκάδα. Το έργο είναι προχωρημένο και πιστεύω να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα μέχρι τον Απρίλιο με Μάιο που είναι η συμβατική ημερομηνία της ολοκλήρωσης . Επισκεφθήκαμε όλο το χώρο από πάνω μέχρι τα υπόγεια. Έχει σύγχρονο εξοπλισμό όπου κάναμε κάποιες παρατηρήσεις για κάποια θέματα που πρέπει η κατασκευαστική εταιρεία να τα δει τώρα . Και φυσικά υπάρχουν και τα συμπληρωματικά έργα, όπως είναι αυτό της σύνδεσης της αποχέτευσης και των όμβριων υδάτων που πρέπει και αυτά να επιταχυνθεί η ολοκλήρωσή τους προκειμένου να μπορέσει να λειτουργήσει το νοσοκομείο. Νομίζω ότι πραγματικά θα είναι ένα στολίδι για την Λευκάδα. Και επειδή εμείς είπαμε ότι σταματήσαμε να κλείνουμε αλλά μόνο να ανοίγουμε πιστεύω ότι του χρόνου την άνοιξη θα μπορέσουμε να το δούμε να λειτουργεί.
Σε ερώτηση του lefkadapress σχετικά με την επάνδρωση του νέου νοσοκομείου ο κ. Πολάκης τόνισε: « Η επάνδρωσή του θα ξεκινήσει με το προσωπικό που υπάρχει και που όπως σας είπα ενισχύεται. Μετά τις ανακοινώσεις και του Πρωθυπουργού που θα ακούσετε το Σάββατο στην Θεσσαλονίκη, θα κοιτάξουμε στο μέτρο που αναλογεί στο νομό να ενισχυθεί και αυτό το νοσοκομείο προκειμένου να μπορέσει να αναπτύξει τις νοσηλευτικές μονάδες που προβλέπει ο Οργανισμός του και η δυνατότητα του κτιρίου».