ΛΕΚ Πρέβεζας: Πραγματικοί στρατιώτες με έναν και μόνο σκοπό, την προσφορά

Είναι πλέον κατά κοινή ομολογία η πλέον οργανωμένη, εκπαιδευμένη, πειθαρχημένη και πολλά υποσχόμενη λέσχη στην Πρέβεζα. Ο λόγος φυσικά για την Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Πρέβεζας που πραγματικά δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε τι θα γινόνταν εάν δεν συνέδραμε παντού…

Και το «παντού» πολύ πιθανόν να είναι μια πολύ μικρή λέξη για να μπορέσει να περιγράψει τόσο τις δράσεις της όσο και τις εκατοντάδες συμμετοχές σε διάφορα γεγονότα που συμβαίνουν όχι μόνο στην Πρέβεζα αλλά και σε όλη την Ήπειρο. Αφορμή για τη μικρή αυτή σημερινή αναφορά είναι η τελευταία συνδρομή της ΛΕΚ στην επιτυχημένη διοργάνωση και πραγματοποίηση του 4ου Εν Νικοπόλει Άκτια αγώνα δρόμου που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στην Πρέβεζα. Που χρειάστηκε να «κοπεί» στα δύο προκειμένου να συνδράμει εκείνη την μέρα και σε αναζήτηση αγνοούμενου στην Άρτα. Και παίρνοντας αφορμή από αυτό, σαν PamePreveza.gr, θεωρήσαμε υποχρέωσή μας να κάνουμε αυτήν την μικρή αναφορά. Σίγουρα η θέση της ΛΕΚ δεν είναι ανάμεσα ούτε σε χορηγούς, ούτε σε εθελοντές.

Η θέση της είναι ακόμα πιο ψηλά. Και δεν αρκεί η αναφορά δια του μικροφώνου και μόνο. Χρειάζονται πράξεις. Πράξεις απ΄ όλους μας. Ναι απ όλους μας, ακόμα και από τους πολίτες προκειμένου να κρατήσουν ζωντανή αυτήν την ανεξάντλητη πηγή προσφοράς. Μα πάνω απ όλα από τους φορείς αυτού του τόπου.

Που θα πρέπει να αξιολογούν πλέον με αντικειμενικότητα και να προσφέρουν στην ΛΕΚ ότι χρειάζεται για να συνεχίσει το έργο της, γιατί έτσι και μόνο θα προσφέρουν και στην ίδια την κοινωνία. Η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Πρέβεζας, κυρίως τα τελευταία χρόνια, έχει αποδείξει ότι διοικείται από άξια στελέχη. Ανθρώπους που ζουν ανάμεσά μας. Που αφήνουν τις δουλειές και τις οικογένειες τους με μοναδικό σκοπό την προσφορά. Που τρέχουν να σβήσουν πυρκαγιές, να αναζητήσουν αγνοούμενους, να βρίσκονται σε επιφυλακή 24 ώρες το 24ωρο. Και μαζί με αυτούς τα δεκάδες μέλη της. Πραγματικοί στρατιώτες με έναν και μόνο σκοπό.

Την προσφορά. Η οργάνωση, η πειθαρχία, η εκπαίδευση είναι μερικά από τα στοιχεία που κάνουν την ΛΕΚ να ξεχωρίζει. Αφανείς ήρωες της καθημερινότητας και πάντα σε ετοιμότητα. Με την σεμνότητα που τους διακρίνει, είναι πάντα εκεί να συνδράμουν με τα μέσα που διαθέτουν, για την κατάσβεση πυρκαγιών, σε επιχειρήσεις αναζητήσεων, σε συνδρομές στην Αστυνομία και στην Πυροσβεστική, αλλά και με την συνδρομή τους στην πραγματοποίηση των μεγαλύτερων αθλητικών γεγονότων που έχουν πραγματοποιηθεί στην Ήπειρο. Ακούραστοι μαχητές, έχουν πάντα την λύση σε όποιο πρόβλημα προκύψει. Αλλά και τις γνώσεις να φέρουν εις πέρας μια δύσκολη αποστολή. Και το μόνο που θέλουν;

Δεν είναι ούτε μπράβο, ούτε χειροκροτήματα, ούτε φωτογραφίσεις και τυμπανοκρουσίες. Πιστέψτε μας… Θέλουν να έχουν πάντα στην διάθεσή τους ότι χρειάζονται προκειμένου να συνεχίσουν το έργο τους.

Την ψυχή, τη διάθεση, τη δύναμη, τα διαθέτουν. Θα πρέπει όμως να διαθέτουν όλα τα μέσα που θα κάνουν τους ανθρώπους της ΛΕΚ αποτελεσματικούς κάθε στιγμή. Ας μην αφήσουμε λοιπόν χωρίς «εργαλεία» στα χέρια τους αυτήν την άξια ομάδα της Πρέβεζας.

Η φωτογραφία είναι μετά το τέλος του Αγώνα Δρόμου

www.pamepreveza.gr