Η «νάρκη» στο Μονολίθι αποδείχθηκε… «καπάκι»!

Δεν ήταν τελικά νάρκη το αντικείμενο που εντοπίστηκε εχθές σε περιοχή του Μονολιθίου. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά εχθές μετά το μεσημέρι ένα σιδερένιο αντικείμενο μεγάλου σχετικά μεγέθους εντοπίστηκε από λουόμενους στην ακτή. Η επιφάνειά του ήταν κοίλα και μάλιστα στην επάνω πλευρά η οποία ήταν ορατή φαίνονταν κάποια εξογκώματα. Από την οπτική και μόνο επεξεργασία έδειχνε για το επάνω μέρος νάρκης η οποία φυσικά είχε υποστεί την εδώ και δεκάδες ετών διάβρωση από την θάλασσα. Δείτε πόσο πολύ μοιάζει…

mpwyzBi

mpwyzBi1 Το γεγονός μάλιστα ότι τους προηγούμενους μήνες γίνονταν έρευνες στην περιοχή από κλιμάκιο του στρατού για νάρκες προερχόμενες από τον πόλεμο, ισχυροποίησε την άποψη ότι πρόκειται για μια από αυτές, που η θάλασσα έβγαλε στην επιφάνεια. Το σημείο πρόχειρα δεσμεύτηκε με σήμανση ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, ειδοποιήθηκε ο στρατός.

Πραγματικά, σήμερα, ειδικό κλιμάκιο του στρατού έφτασε στην περιοχή και αφού πάρθηκαν τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας για τους λουόμενους, με την συνδρομή του Λιμενικού και της Αστυνομίας, ειδικοί πλησίασαν το αντικείμενο. Αυτό που διαπίστωσαν ήταν ότι δεν πρόκειται για πολεμικό υλικό αλλά για ένα αντικείμενο, προφανώς κομμάτι από κάποιο πλοίο ή μέρος μεγάλου αντικειμένου, που ξέβρασε η θάλασσα και το οποίο έμοιαζε πολύ με το επάνω μέρος νάρκης. Μάλιστα η διαπίστωση αυτή έγινε όταν οι ειδικοί έφτασαν πολύ κοντά. Βέβαια αυτό που κρατάμε από την υπόθεση είναι η άμεση αντίδραση τόσο της Λιμενικής Αρχής Πρέβεζας που δέσμευσε από εχθές τον χώρο, για την ασφάλεια των λουόμενων, όσο και του Στρατού που ανταποκρίθηκε και μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες έφτασε στο σημείο με ειδικούς για να γνωματεύσουν.

www.pamepreveza.gr