Τροχαίο στην Παπαστράτου και Ρίτσου

Για πολλοστή φορά στο ίδιο σημείο

Τροχαίο στην Παπαστράτου και Ρίτσου

Υλικές ζημιές σε τρία ΙΧ μετά από παραβίαση του STOP

 

Άλλο ένα τροχαίο ατύχημα στην διασταύρωση της Παπαστράτου με την Γιάννη Ρίτσου στο Αγρίνιο, σημειώθηκε χθες το μεσημέρι γύρω στη 1:00, ευτυχώς μόνο με υλικές ζημιές. Η αιτία, η… κλασσική. Ένα όχημα παραβίασε το STOP επί της οδού Παπαστράτου με αποτέλεσμα να πέσει επάνω του ΙΧ το οποίο διέσχιζε τον κεντρικό δρόμο της πόλης μας.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, το μπλε Seat που κινούνταν επί της Γιάννη Ρίτσου προσέκρουσε στο λευκό Volkswagen που ανέβαινε την Παπαστράτου, και ο οδηγός του οποίου φαίνεται ότι δεν αντιλήφθηκε το σήμα του STOP. Από την σύγκρουση, το λευκό ΙΧ βρέθηκε στην άλλη άκρη του δρόμου, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με ένα κόκκινο σταθμευμένο ΙΧ. Οι δύο οδηγοί βγήκαν χωρίς τραυματισμούς από τα οχήματά τους και ειδοποίησαν την Τροχαία Αγρινίου και τους πραγματογνώμονες των ασφαλιστικών τους εταιρειών, για να καταγραφεί το ατύχημα.

Μπορεί στην περίπτωση αυτή οι δύο οδηγοί να έδωσαν τα χέρια ανακουφισμένοι που το μόνο αποτέλεσμα του ατυχήματος ήταν οι υλικές ζημιές στα οχήματά τους, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να παραβλέψουμε την επικινδυνότητα του σημείου. Η συγκεκριμένη διασταύρωση, όπως και αυτή των οδών Βότση και Αναστασιάδη, είναι δύο από τα σημεία του Αγρινίου που τα τροχαία βρίσκονται σε ημερήσια διάταξη.

Όπως έχει γράψει παλιότερα η εφημερίδα «Σ» (24 Αυγούστου 2013), το κυκλοφοριακό σχέδιο της πόλης έγινε με γνώμονα παλιότερα δεδομένα, όπως η ύπαρξη του Νοσοκομείου Αγρινίου εντός του αστικού ιστού. Από τη στιγμή όμως που το Νοσοκομείο εδώ κι ενάμιση χρόνο έχει μεταφερθεί στο νέο κτίριο και τα δεδομένα της κίνησης των οχημάτων εντός της πόλης μεταβάλλονται συνεχώς, ίσως να πλησιάζει η ώρα μελέτης και υλοποίησης ενός νέου σχεδίου. Αναγνωρίζοντας όμως τις δυσκολίες που υπάρχουν αλλά και το κόστος σε χρήματα και πόρους που κάτι τέτοιο συνεπάγεται, θα μπορούσε εναλλακτικά να βελτιωθεί η σήμανση στα επίμαχα σημεία ώστε αυτά να είναι καλύτερα ορατά από τους διερχόμενους οδηγούς. Λύσεις υπάρχουν και μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα, προτού συμβεί κανένα σοβαρότερο ατύχημα.

 

Κώστας Καρακώστας