«Χάθηκε» ο κάδος σκουπιδιών από την γειτονιά Μεσολογγίου και Οινέως στο Αγρίνιο

Κανείς δεν τον θέλει μπροστά στο σπίτι του

«Χάθηκε» ο κάδος σκουπιδιών

από την γειτονιά Μεσολογγίου και Οινέως στο Αγρίνιο

Έτοιμοι να (ξανά)πάνε στο δημαρχείο οι κάτοικοι της περιοχής

 

Άλυτο πρόβλημα, δυσκολότερο στην επίλυσή του ίσως ακόμη και από τον περίφημο «Γόρδιο Δεσμό», παραμένει το ζήτημα του κάδου σκουπιδιών στην συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Οινέως στο Αγρίνιο. Είναι ο κάδος τον οποίο κανείς δεν θέλει μπροστά στο σπίτι του ή το μαγαζί του, όπως έχουμε ξαναγράψει, και με την μετακίνηση από εδώ κι από εκεί τελικά κάπου «χάθηκε». Το αποτέλεσμα είναι ότι τώρα οι κάτοικοι μιας ολόκληρης γειτονιάς αναγκάζονται να αφήνουν τα σκουπίδια τους στο δρόμο, στο σημείο που κάποτε αυτός ήταν τοποθετημένος, εξαιτίας του γεγονότος ότι κανείς αρμόδιος τόσο καιρό δεν έχει καταφέρει να βγάλει άκρη.

Όπως μας γνωστοποίησε κάτοικος της περιοχής, παρά τις προσπάθειες που κατεβλήθησαν για συνάντηση με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, κ. Καλαμπαλίκη, δεν κατάφεραν ποτέ να τον βρουν στα ραντεβού που είχαν κλείσει. Ακόμη όμως και όταν πήγε ο ίδιος να τους συναντήσει και βρέθηκε μια συμβιβαστική λύση, αυτή δεν υλοποιήθηκε ποτέ αφού προέκυψαν εκ νέου ενστάσεις από ιδιοκτήτρια ακινήτου της περιοχής, που δεν ήθελε με τίποτα την τοποθέτηση κάδου απορριμμάτων μπροστά στα μαγαζιά της.

Τώρα, με το πρόβλημα να έχει γίνει πλέον χρόνιο και τα σκουπίδια να γίνονται πόλος έλξης για αδέσποτα ζώα, χώρια που ένας σωρός με σακούλες σκουπιδιών σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί περισσότερο επιθυμητός από έναν κάδο, αναγκαστικά όπως συμβαίνει παντού κάτω από το μπαλκόνι κάποιου ή κάποιας, οι κάτοικοι προγραμματίζουν να εκθέσουν εκ νέο το πρόβλημά τους στον Δήμαρχο Αγρινίου, ζητώντας συγκεκριμένη απάντηση. Δεν λείπουν πάντως και οι αιχμές προς τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, αφού κάποιοι αναρωτιούνται πως θα δοθούν λύσεις σε σημαντικότερα ζητήματα, όταν η τοποθέτηση ενός κάδου και μόνο αναγάγετε σε… Μεσανατολικό. Πάντως, όποια λύση και να προταθεί, αν δεν υπάρξει συνεννόηση με αυτούς που έχουν το πρόβλημα και κάθε βράδυ σπρώχνουν τον κάδο έξω από τα σπίτια άλλων, τέλος δεν θα δοθεί στο «σήριαλ».

 

Κώστας Καρακώστας