Η αθλήτρια του βόλλευ, Άννα Σαλούστρου στον «Δυτικά 9.61»

Ώρα με την ώρα η περιοχή του Αγρινίου ζει όλο και περισσότερο στους ρυθμούς του Final 4 Κυπέλλου Βόλλεϋ   Γυναικών, που θα διεξαχθεί στι Κλειστό του ΔΑΚ της πόλης το Σαββατοκύριακο, με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, Πανναξιακό και Ηρακλή Κηφισιάς. Ο «Δυτικά 9.61» στην αθλητική εκπομπή της Παρασκευής, «Πρώτοι στη μπάλα», φιλοξένησε στο στούντιο την παίκτρια του Πανναξιακού, Άννα Σαλούστρου. Η έμπειρη κεντρική  της ομάδας της Νάξου αναφέρθηκε στο Final 4, στους στόχους και τις δυνατότητες της ομάδας της, καθώς και στην ανάπτυξη του Βόλλεϋ μέσω των μικρών ηλικιών. Άλλωστε η ίδια είναι πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ  και έχει ήδη εμπειρία από την καλλιέργεια του αθλήματος σε μικρές ηλικίες.

Για τον Πανναξιακό συμφώνησε πως η φετινή ευρωπαϊκή του πορεία, φτάνοντας στους «8», έδωσε το μέταλλο ώστε να διεκδικήσει με περισσότερες αξιώσεις το Κύπελλο, αναγνωρίζοντας την ιστορία που κουβαλάνε Ολυμπιακός και  Παναθηναϊκός. Αναφέρθηκε στο οικογενειακό κλίμα που κυριαρχεί στην ομάδα, όχι μόνο μεταξύ παικτριών, προπονητή, Διοίκησης, αλλά και με προέκταση στον φίλαθλο κόσμο της, ο οποίος απαρτίζεται κυρίως από οικογένειες με ανθρώπους όλων των ηλικιών.  Παράλληλα όταν της ζητήθηκε μίλησε για τις δυσκολίες που προκύπτουν στις μετακινήσεις από το νησί, ωστόσο με απόλυτη πίστη είπε πως αυτό μεγαλώνει την διάθεση και το πείσμα  της ομάδας για διάκριση, δίνοντας έτσι και το στίγμα της αξιοποίησης ενός στοιχείου που από μόνο του είναι αρνητικό.

Ο Πανναξιακός «κατεβαίνει» στο Final 4 χωρίς άγχος, όπως φανέρωσε, και με την φιλοσοφία να παιχτεί καλό Βόλλεϋ,  που θα ικανοποιήσει τους θεατές. Η Άννα Σαλούστρου αναφέρθηκε επίσης στα ερεθίσματα που μπορεί να δώσει η διοργάνωση για την μεγαλύτερη ανάπτυξη του αθλήματος στην περιοχή, επιμένοντας στην γιορτή που πρέπει να υπάρχει στην κερκίδα προς ευχαρίστηση όλων. Θεωρεί,δε, πολύ σημαντικό το γεγονός ότι για μία ακόμα φορά ένα Final 4 του Βόλλεϋ διεξάγεται στην περιφέρεια και την τύχη αυτή τη φορά είχε το Αγρίνιο.

Αναφερόμενη στις μικρές ηλικίες άποψή της είναι ότι δεν  πρέπει  να υπάρχει πίεση για οπωσδήποτε διάκριση στα παιδιά και ότι είναι λάθος να θεωρηθεί πως ο αθλητισμός εμποδίζει την πορεία στην εκπαίδευση, όταν μάλιστα γίνεται θετική διέξοδος. Μια σημαντική παράμετρος που διατύπωσε είναι η προσπάθεια των προπονητών να δείχνουν στους μικρούς αθλητές πραγματικό ενδιαφέρον, να τους εξάπτουν το ενδιαφέρον στην προπόνηση και γενικότερα να μην επιτελούν τον έργο της προπονητικής σαν «βάρος». Σημείωσε ακόμα ότι το Βόλλεϋ είναι ένα σπορ που ταιριάζει στις κοπέλες κι επίσης πως όταν υπάρχει η διάθεση μπορεί να συνδυαστεί και με οικογένεια όταν φτάσει εκείνη η στιγμή.

Γενικότερα η Άννα Σαλούστρου σ’ αυτή την ραδιοφωνική της παρουσία επιβεβαίωσε ότι θα πρέπει να αναμένουμε ένα ξεχωριστό αθλητικό γεγονός στην πόλη του Αγρινίου το Σαββατοκύριακο και ως αθλήτρια που συνήθως επιλέγει ομάδες της περιφέρειας διατύπωσε την άποψη πως το άθλημα μπορεί να αναπτυχθεί κι εκτός Αττικής ή Θεσσαλονίκης, κάτι που το κάνει ακόμα καλύτερο.