Το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας από τους Αγρινιώτες (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Στις 21 Σεπτεμβρίου η επόμενη εθελοντική αιμοδοσία και στις 23 η λαμπαδηδρομία για την φλόγα της αγάπης

Η Εθελοντική Αιμοδοσία είναι προσφορά προς το σύνολο, η οποία κινείται προς όφελος και αυτού που δίνει αίμα. Στην Ελλάδα κάθε χρόνο χρειαζόμαστε 600.000 μονάδες αίματος από τις οποίες μόλις το 40% καλύπτεται από τους εθελοντές αιμοδότες, το 50% από το συγγενικό περιβάλλον και το 5% από τις ένοπλες δυνάμεις. Σε κάθε νοσοκομείο 2 στους 10 ασθενείς κατά μέσο όρο χρειάζονται μετάγγιση. Σύμφωνα με διεθνείς στατιστικές, το 60% του πληθυσμού θα χρειαστεί μετάγγιση ολικού αίματος ή ενός από τα στοιχεία του σε κάποια στιγμή της ζωής του και μόνο το 5% των ατόμων που θα μπορούσαν να είναι αιμοδότες, δίνουν αίμα! Για να υπάρχει πάντοτε διαθέσιμο αίμα πρέπει το 10% του πληθυσμού της χώρας να προσφέρει τουλάχιστον μια φορά το χρόνο αίμα, ενώ σωστότερη λύση θα είναι 300.000 με 330.000 άτομα στο σύνολο των 10.000.000 της χώρας μας, να γίνουν συστηματικοί εθελοντές αιμοδότες, και να προσφέρουν 2 με 3 φορές το χρόνο ή να μπορούν να ειδοποιηθούν σε ώρα ανάγκης.

φωτο 6

Οι Αγρινιώτες που έδωσαν χθες αίμα μετέδωσαν το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας και προσκαλούν τους υπόλοιπους συμπολίτες μας στην επόμενη εθελοντική αιμοδοσία στις 21 Οκτωβρίου, αλλά και στην εκδήλωση που θα γίνει από κοινού από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών, τη Λέσχη Μοτοσικλετιστών Αγρινίου και τον Δήμο Αγρινίου για την φλόγα της αγάπης, στις 23 Σεπτεμβρίου, η οποία στοχεύει στην μετάδοση του μηνύματος της εθελοντικής αιμοδοσίας.

φωτο 5

Ο Επαμεινώνδας Κασβίκης επισήμανε πως «είμαι εθελοντής αιμοδότης από το 1985. Πιστεύω πως δέκα λεπτά από το χρόνο μας δεν είναι κάτι για να σώσουμε μια ζωή. Δίνω αίμα για τους συνανθρώπους μου. Από την στιγμή που είμαι υγιείς και κάποιος άλλος έχει ανάγκη από αίμα γιατί να μην βοηθήσω; Έπειτα, είναι θέμα υγείας. Δεν λέει κάτι να δώσεις αίμα μια φορά στους τέσσερις μήνες. Όλοι πρέπει να βοηθάμε».

Ο Επαμεινώνδας Κασβίκης

                                                               Ο Επαμεινώνδας Κασβίκης

Ο Κωνσταντίνος Βαλκάνης ανέφερε ότι «είμαι εθελοντής αιμοδότης εδώ και ενάμισι χρόνο. Επειδή το να δίνουμε αίμα είναι πολύ καλό, έτσι αποφάσισα να γίνω εθελοντής αιμοδότης, ενώ ταυτόχρονα προσφέρω προς τον συνάνθρωπο. Υπάρχουν συνάνθρωποί μας, που για να ζήσουν πρέπει να κάνουν μετάγγιση αίματος και αυτός είναι λόγος να γίνουν περισσότεροι εθελοντές αιμοδότες. Εξάλλου, δεν είναι δυνατόν να δανειζόμαστε αίμα από μια χώρα σαν την Αυστρία που είναι πολύ μικρότερη από την δική μας».

Ο Κωνσταντίνος Βαλκάνης

                                                               Ο Κωνσταντίνος Βαλκάνης

Ο Ιωάννης Μυρμίγκης υποστήριξε πως «χαρίζω αίμα για να βοηθήσω όσους το χρειάζονται. Δίνω αίμα αρκετά χρόνια και συμβουλεύω τους συμπολίτες μου να δίνουν αίμα γιατί είναι από τα ελάχιστα πράγματα που μπορούν να κάνουν για το κοινωνικό σύνολο. Θα έπρεπε να αλλάξει η νοοτροπία των Ελλήνων ως προς αυτό, γιατί αναγκαζόμαστε να δανειζόμαστε αίμα και να καλύπτουμε τις ανάγκες μας από άλλες χώρες. Υπάρχουν μηνύματα και δημοσιεύματα που προσκαλούν κάποιον που δεν είναι εθελοντής αιμοδότης να γίνει και οι ανάγκες της χώρας μας για αίμα είναι γνωστές. Πρέπει συνεπώς να γίνει νέα και στοχευμένη προσπάθεια για την ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς».

Ο Ιωάννης Μυρμίγκης

                                                                Ο Ιωάννης Μυρμίγκης  

Η Ταμίας του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου Ευτέρπη Καββαδία τόνισε ότι «η αιμοδοσία αυτή στο Παπαστράτειο Μέγαρο είναι από τις προγραμματισμένες που κάνουμε κάθε χρόνο. Οι ανάγκες για αίμα είναι πολύ μεγάλες και καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να έρχονται και να δίνουν αίμα. Η επόμενη εθελοντική αιμοδοσία είναι στις 21 Οκτωβρίου  και καλό θα ήταν όποιος είναι υγιείς να προσέλθει να χαρίσει αίμα. Το αίμα δεν δωρίζεται, χαρίζεται. Αξίζει να σημειωθεί πως στις 23 Σεπτεμβρίου η φλόγα της αγάπης θα έρθει στο Αγρίνιο. Θα γίνει εκδήλωση σε συνεργασία με την Λέσχη Μοτοσικλετιστών και τον Δήμο Αγρινίου. Το ταξίδι της φλόγας σε Ελληνικές πόλεις ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα από την Πάτρα και στις 23 του μήνα καλούμε τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν στην εκδήλωσή μας. Θα διοργανώσουμε πορεία στην πόλη με τη Λέσχη Μοτοσικλετιστών που θα καταλήξει στην Πλατεία Δημοκρατίας».

Η Ταμίας του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου Ευτέρπη Καβαδία

Η Ταμίας του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου Ευτέρπη Καββαδία 

Ρεπορτάζ Κώστας Χονδρός για εφημερίδα «Συνείδηση»