Αγρίνιο: Οι πολίτες ζητούν την υγεία τους…

Δρομολόγια θανάτου και ελλείψεις στο νοσοκομείο Αγρινίου – Καμπανάκι από την ΠΟΕΔΗΝ

Δραματικά στοιχεία για την κατάσταση που επικρατεί

Επιδεινώνονται διαρκώς τα προβλήματα του νοσοκομείου Αγρινίου, λόγω της υποχρηματοδότησης και της έλλειψης προσωπικού, ενώ η αποχώρηση προσωπικού στη σύνταξη αυξάνει τον αριθμό των κενών οργανικών θέσεων.

Μία «ακτινογραφία» της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) αποκαλύπτει τις δυσλειτουργίες και τα κενά στο νοσηλευτικό ίδρυμα της πόλης, αλλά και ευρύτερα της Δυτικής Ελλάδας και των Ιονίων Νήσων.

Στοιχεία – «φωτιά» λοιπόν για την κατάσταση της δημόσιας υγείας έδωσε στη δημοσιότητα η ΠΟΕΔΗΝ, περιγράφοντας με τον πλέον γλαφυρό τρόπο την άνευ προηγουμένου λιτότητα στα νοσηλευτικά ιδρύματα και στα κέντρα υγείας του Δημοσίου.

Οι ελλείψεις διογκώθηκαν την εποχή των μνημονίων σε 50 νοσηλευτικά ιδρύματα όλης της χώρας μεταξύ αυτών και του νοσοκομείου Αγρινίου, με τα γνωστά προβλήματα και τις μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό στις πλέον νευραλγικές μονάδες και κλινικές. Υπενθυμίζουμε, ότι την ίδια στιγμή, όπως προ ημερών αποκάλυψε η «Σ», η καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου Μεσολογγίου, ξέμεινε με έναν γιατρό, λόγω ασθένειας του δευτέρου. Για την ιστορία τον περασμένο Γενάρη, για τα οξύτατα προβλήματα, οι πολίτες της περιοχής είχαν κατέβει στο δρόμο λαμβάνοντας μέρος στο Παναιτωλοακαρνανικό συλλαλητήριο. Από τότε όμως ελάχιστα έγιναν, με την υγεία των πολιτών καθημερινά σε Ρώσικη ρουλέτα!

Για το νοσοκομείο Αγρινίου αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού. Δρομολόγια θανάτου καρδιολογικών ασθενών από το Αγρίνιο σε άλλα νοσοκομεία, λόγω της υπολειτουργίας της κλινικής. Η μονάδα τεχνητού νεφρού είναι σε πλήρη εγκατάλειψη. Σήμερα εξυπηρετεί 100 περιστατικά μόνιμης αιμοκάθαρσης από 200 πριν από λίγο καιρό.»

Από την πλευρά τους οι πολίτες του Αγρινίου ζητούν τα αυτονόητα. Γιατρούς και αξιοπρεπή πρόσβασή τους στις δημόσιες δομές υγείας της περιοχές. Τα αυτονόητα δηλαδή με λίγα λόγια.

fhdfdfjdfj

Ο Δημήτρης Παπανικολάου

επισήμανε πως «το ζήτημα της υγείας είναι φλέγον για το νομό, αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα. Καλοπροαίρετα απευθύνομαι και στους βουλευτές και «βολευτές» μας, οι οποίοι κατάφεραν με τον ένα ή άλλο τρόπο, χωρίς να θέλω να ξέρω ποιος φταίει , τους νοσηλευτές και τις νοσηλεύτριες να τους τοποθετήσουν σε γραφεία και όχι σε τμήματα για να προσφέρουν υπηρεσία στους ασθενείς. Τα τμήματα των κλινικών είναι άδεια και οι ελλείψεις γιατρών μεγάλες και κυρίως στην καρδιολογική κλινική. Το θέμα είναι πολιτικό, γιατί κόσμος με πτυχία υπάρχει. Το θέμα θα έπρεπε να έχει λυθεί χθες»!

fdhdfhdfhΟ Βασίλης Στάθης

τόνισε ότι «οι ελλείψεις των γιατρών είναι μεγάλες, αλλά και στα χωριά μας, για παράδειγμα στον Άγιο Βλάση, στα Κέντρα Υγείας δεν υπάρχει μόνιμος αγροτικός γιατρός όπως παλιότερα. Οι κάτοικοι των χωριών πρέπει να εξυπηρετούνται. Πρέπει να έχουν πρόσβαση στην υγεία. Οι ελλείψεις στο νοσοκομείο Αγρινίου ακούω ότι είναι μεγάλες. Δεν πρέπει να αφήσουμε ένα τόσο καλό νοσοκομείο, μια τέτοια υποδομή απογυμνωμένη από γιατρούς και νοσηλευτές. Χωρίς κονδύλια για την υγεία δεν γίνεται τίποτα».

sdgsdhsdhhhhΟ Νίκος Καγιάς

σχολίασε πως «είμαι εγχειρισμένος από καρδιά και δεν μπορώ να πάω να κάνω εξετάσεις. Είναι απαράδεκτοι όσοι κυβέρνησαν και κυβερνούν και σήμερα. Όλοι τους. Θέλω να δουλεύουν οι γιατροί, να πληρωθούν και να μπει σε σωστή λειτουργία αυτό που λέγεται σύστημα υγείας. Το καλύτερο νοσοκομείο και είναι άχρηστο. Ντροπή τους».

Και μη χειρότερα…    xondros1

aggelopoulos