Προ των πυλών το 42ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ – Οδηγητή στο Αγρίνιο (ΦΩΤΟ)

Ανοίγει η αυλαία στις 10 Σεπτεμβρίου

Προ των πυλών είναι το 42ο Φεστιβάλ ΚΝΕ Οδηγητή, το οποίο θα ξεκινήσει στις 10 Σεπτεμβρίου στο προαύλιο του Παπαστρατείου Γυμνασίου στο Αγρίνιο. Με αφορμή το γεγονός, μέλη της νεολαίας παραχώρησαν συνέντευξη τύπου για την προώθηση του φεστιβάλ. Το κεντρικό σύνθημα είναι «αγώνας, γνώση, τόλμη, αντοχή». Η Θεοδώρα Κοράκη, αναφερόμενη στο πρόγραμμα του φεστιβάλ επισήμανε ότι το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει συναυλία από μαθητικά συγκροτήματα της πόλης, μουσικοαφηγηματικό αφιέρωμα στον Μπρεχτ που συμπληρώνει 60χρόνια από τον θάνατό του, του οποίου το πολύμορφο έργο αποτέλεσε μια πρωτοπορία και πολιτιστική επανάσταση στην Ευρώπη και παραμένει ακόμη συγκλονιστικά επίκαιρο. Επίσης, στο φεστιβάλ θα τραγουδήσει ο Δημήτρης Μπάσης με την ορχήστρα του, ενώ παράλληλα στο χώρο θα λειτουργεί έκθεση για την συμπλήρωση των 70χρόνων του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας με αναφορές στην δράση του στην περιοχή καθώς και βιβλιοπωλείο των εκδόσεων «Σύγχρονη Εποχή» και παιδότοπος και χώρος για σκάκι και πινγκ πονγκ!

Η Ιωάννα Μανδέλου, εστίασε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ και στις προφεστιβαλικές εκδηλώσεις που είναι ήδη σε εξέλιξη σε όλο το νομό. Ξεκίνησαν με την προβολή ταινιών στο στέκι του Εργατικού Κέντρου, ενώ στις 23 και 24 Ιουλίου θα γίνει προφεστιβαλική εκδήλωση στην Αμφιλοχία, στις 25 και στις 26 στο Καινούριο, στις 20 Αυγούστου στη Ναύπακτο και στις 3 Σεπτέμβρη στο Μεσολόγγι.

1 festibal kne

                                                 Η Θεοδώρα Κοράκη και η Ιωάννα Μανδέλου

Το φεστιβάλ της ΚΝΕ – Οδηγητή είναι η μεγάλη γιορτή της νεολαίας, των ανέργων, κάθε νέου που ονειρεύεται και αγωνιά για το μέλλον και διεκδικεί μια καλύτερη ζωή. Το Φεστιβάλ αποτελεί, όπως ειπώθηκε στη συνέντευξη τύπου, συνάντηση αγώνα, διασκέδαση και ψυχαγωγία. Οι αθλητικές εκδηλώσεις του φεστιβάλ, οι συζητήσεις, οι δεκάδες συλλογικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους συνθέτουν το πάζλ του φεστιβάλ της ΚΝΕ – Οδηγητή. «Το φεστιβάλ αποτελεί θεσμό για τη νεολαία, αντέχει στο χρόνο και αναβαθμίζεται. Εμπνεόμαστε από τους αγώνες του λαού μας και διεκδικούμε την κατάργηση του ανθρώπου από άνθρωπο. Το 2018 που το ΚΚΕ συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής και δράσης και η ΚΝΕ 50χρόνια, το 42Φεστιβάλ της ΚΝΕ – Οδηγητή θα μας φέρει πιο κοντά με την ιστορία και τον αγώνα το λαού μας. Το Φεστιβάλ αποτελεί εικόνα από το όμορφο μέλλον για το οποίο εμείς παλεύουμε. Στήνεται με το μεράκι και την συλλογική σχεδιασμένη δουλειά χιλιάδων νέων, οι οποίοι είναι και «χορηγοί» του φεστιβάλ» τονίστηκε στη συνέντευξη τύπου.

Επίσης, δόθηκε και το στίγμα της πολιτικής το οποίο σύμφωνα με τα στελέχη ης τοπικής ΚΝΕ «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ κάνει τη βρόμικη δουλειά που της ανέθεσαν εκμεταλλευτές και σαρώνει ότι απέμεινε όρθιο από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Το σημερινό καπιταλιστικό σύστημα δεν έχει να προσφέρει τίποτα. Η εξαθλίωση, η ανεργία, η ανασφάλεια, η αβεβαιότητα για ένα κομμάτι ψωμί είναι τα παράγωγα του συστήματος. Ότι συμφέρει την πλειοψηφία της νεολαίας δεν προκύπτει μέσα από τις αλλαγές των κυβερνήσεων. Διέξοδος είναι η καθημερινή δράση και ο αγώνας και στόχος είναι να παλεύουμε όλο και περισσότεροι ενάντια στην εξουσία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και των κυβερνήσεών τους».

Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση»