Αγρίνιο: Καταγγελίες για διακίνηση ναρκωτικών σε Αγ. Βαρβάρα και Αγ. Τριάδα

Την εντατικοποίηση των περιπολιών από την αστυνομία ζητούν κάτοικοι και επαγγελματίες

Αγία Βαρβάρα και Αγία Τριάδα. Δύο από τις πλέον πολυσύχναστες περιοχές, που σφύζουν από κόσμο και ζωή. Δύο περιοχές όμως, που τις βραδινές ώρες, όταν πέφτει το σκοτάδι, μετατρέπονται σε στέκια τοξικομανών, ενώ σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών στη «Σ», γίνεται και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, πολλές φορές μπροστά στα έκπληκτα μάτια, διερχόμενων αλλά και μόνιμων κατοίκων. Τα στόματα ωστόσο, μένουν ερμητικά κλειστά υπό το φόβο να «σταμπαριστούν» από χρήστες και εμπόρους. Η «Σ» είχε αναδείξει το θέμα στις 28 Δεκεμβρίου του 2015 (βλέπετε σχετική φωτογραφία) με αγοραπωλησία που λάμβανε χώρα μπροστά από τον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας. Έκτοτε όμως λίγα πράγματα άλλαξαν με τις συγκεκριμένες περιοχές, στην καρδιά του Αγρινίου να λειτουργούν ως «ορμητήριο» για το «σπρώξιμο» ουσιών και χαπιών.

Όπως καταγγέλλουν κάτοικοι και καταστηματάρχες πέριξ του Ιερού Ναού της Αγίας Βαρβάρας, ύποπτα οχήματα κάνουν την εμφάνισή τους κάθε βράδυ, ενώ σε άλλα σημεία αναμένουν οι χρήστες για να πάρουν τη δόση τους. Πολλοί μάλιστα από τους καταγγέλλοντες, όπως αναφέρουν έχουν ενισχύσει τις περιφράξεις σε σπίτια και κτήματα ιδιοκτησίας τους, ενώ οι περισσότεροι επαγγελματίες έχουν εγκαταστήσει κάμερες ασφαλείας στα καταστήματά τους, φοβούμενοι πιθανό «χτύπημα». Άπαντες ζητούν εντατικοποίηση των περιπολιών από την αστυνομία, η οποία βέβαια από την πλευρά της κάνει ότι μπορεί, με βάση πάντα το διαθέσιμο προσωπικό που έχει.

img_20151228_112353

(Διακίνηση ναρκωτικών μπροστά από τον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας, προ μηνών)

 

Όπως και να’ χει πάντως, πρόκειται για ένα μείζον κοινωνικό θέμα, που εξελίσσεται σε κεντρικά σημεία του Αγρινίου και σίγουρα θα πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστεί προτού απλωθούν περαιτέρω τα πλοκάμια του…

Ρεπορτάζ: Νίκος Αγγελόπουλος