Ένταση, καταγγελίες και βαριές κουβέντες στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου

Μαίνεται η κόντρα Παπαναστασίου – Καζαντζή

Εκτός ελέγχου έχει τεθεί πλέον η κόντρα μεταξύ του Δημάρχου Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου και του πρώην αντιδημάρχου, ανεξάρτητου πλέον Δημοτικού Συμβούλου Νίκου Καζαντζή. Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου, οι δύο άνδρες αντάλλαξαν βαριές κουβέντες μετά από καταγγελίες του κ. Καζαντζή. Ο Δημοτικός Σύμβουλος κατέθεσε σειρά ερωτημάτων, με αποδέκτη κυρίως τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Ανδρέα Καλαμπαλίκη. Ο πρώην Αντιδήμαρχος ρώτησε για ποιο λόγο οχήματα του Δήμου Αγρινίου εντοπίζονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε μάντρα ιδιοκτησίας του και αν εκδίδονται τιμολόγια σε περίπτωση που γίνονται επισκευές. Ο κ. Καζαντζής μοίρασε μάλιστα στο σώμα σχετικό φωτογραφικό υλικό. Παράλληλα ερωτήματα κατατέθηκαν για την διαδικασία με την οποία έγινε η προμήθεια ζαρντινιέρων, το κόστος και τις τιμολογήσεις, αν προβλέπεται ο Δήμαρχος να μεταβαίνει σε γάμους και βαφτίσια με το υπηρεσιακό του όχημα, φέρνοντας ως τελευταίο παράδειγμα προχθεσινό γάμο στη Λεπενού και τέλος αν προβλέπεται η πεζοδρόμηση της Πάνου Σούλου, γιατί ασφαλτοστρώνεται αυτές τις μέρες. Αν και την ώρα των ερωτήσεων ο Δήμαρχος Αγρινίου απουσίαζε από την αίθουσα επέστρεψε απαντώντας στον κ. Καζαντζή χρησιμοποιώντας βαριές εκφράσεις, οι οποίες προκάλεσαν έντονα λεκτική διαμάχη λεκτική με τον κ. Καζαντζή. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο «ο κ. Καζαντζής ήθελε την δική του παράταξη γι’ αυτό πλέον είναι ανεξάρτητος. Έπρεπε να παραδώσει την έδρα στην παράταξη που τον εξέλεξε και να παραιτηθεί». Στη συνέχεια τα αίματα άναψαν με αντεγκλήσεις μεταξύ των δύο πρώην συνεργατών και τον πρόεδρο του σώματος Κώστα Ρόκκο σε ρόλο πυροσβέστη να προσπαθεί να ηρεμήσει τα πνεύματα. Την ίδια ώρα βέβαια ακούγονταν εκφράσεις όπως, εδώ σ’ έχω, αν ήθελα παράταξη θα την είχα, δεν σε φοβάμαι, είσαι άσχετος, εκτός τόπου και χρόνου, δεν έχεις ιδέα, ψήφισες την Βιώσιμη Αστική Ανάπλαση και σε ενοχλεί γιατί κάνουμε έργα κ.α.

Στο μεταξύ στο αρχικό στάδιο της συνεδρίασης απαντήθηκαν ερωτήματα παρατάξεων που είχαν τεθεί στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο. Ο Δήμαρχος Αγρινίου απαντώντας σε ερώτημα της παράταξης «Ανυπότακτο Αγρίνιο» αναφορικά με δαπάνες προβολής και εκτυπωτικά στα τοπικά ΜΜΕ κατά την περίοδο της νυν Δημοτικής Αρχής, ανακοινώσε ότι κατόπιν αιτήματος της «ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ Α.Ε.» το επόμενο χρονικό διάστημα θα δοθούν στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία για εκτυπωτικά και δαπάνες προβολής από την περίοδο του 1998 μέχρι και σήμερα για κάθε μάλιστα κοινωφελή επιχείρηση του Δήμου Αγρινίου.

Παράλληλα ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Χρήστος Γκούντας απαντώντας σε ερώτημα της παράταξης Τραπεζιώτη αναφορικά με το κηποθέατρο του Πάρκου, ανέφερε ότι όλες οι εγκαταστάσεις θα παραδοθούν όταν ολοκληρωθεί το πάρκο, ενώ υπενθύμισε ότι το Δημοτικό Καφενείο βρίσκεται σε φάση δημοπρασίας, όπως εξάλλου προ ημερών ανακοινώθηκε από την Δημοτική Αρχή. Σε ερώτημα της «Λαϊκής Συσπείρωσης Αγρινίου, αναφορικά με ποιο λόγο δεν αναρτώνται στο «Διαύγεια» οι μετρήσεις του νερού. Ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΑ Μίμης Σκορδόπουλος απάντησε ότι πραγματοποιούνται μετρήσεις τρεις φορές την εβδομάδα και τα αποτελέσματα είναι τα απαιτούμενα, χωρίς να υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα. Η παράταξη του ΚΚΕ έθεσε ερωτήματα και για την παράσταση που θα ανέβει στο Αρχαίο Θέατρο Στράτου, το πρόγραμμα ΚΔΑΠ Φαντασία και τους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Νίκος Αγγελόπουλος