«Η Φωνή του Πολίτη»: «Μοιρασμένοι» οι Αγρινιώτες για το Brexit

Αρκετοί ήταν αυτοί που πίστευαν πως οι Άγγλοι θα ψήφιζαν υπέρ του Βrexit και αρκετοί που το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος τους αιφνιδίασε. Οι πολιτικοί και οικονομικοί αναλυτές από την στιγμή που η διαφορά υπέρ του Βrexit ήταν μη αναστρέψιμη ξεκίνησαν αναλύσεις επί αναλύσεων καταλήγοντας ο καθένας στο δικό του συμπέρασμα, αν και τα περισσότερα ταυτίζονταν μεταξύ τους, ενώ από την πρώτη στιγμή, πολλές συζητήσεις έχουν γίνει και στη χώρα μας.

Πολίτες του Αγρινίου εξέφρασαν την γνώμη τους για το Brexit και κυρίως για το αν το αποτέλεσμα επηρεάσει την Ελλάδα και την οικονομική της κατάσταση, που έτσι κι’ αλλιώς είναι εξαιρετικά δύσκολη. Αν και οι απόψεις που κατατίθενται είναι σχεδόν μοιρασμένες σε όσους ρωτήθηκαν, οι γνώμες που διατυπώθηκαν έχουν ως εξής:

Γιώργος ΣταμάτηςΟ Γιώργος Σταμάτης επισήμανε στη «Σ» πως «δεν θα επηρεάσει την Ελλάδα, ενώ θεωρώ ότι η Αγγλία σαν οικονομία και σαν κράτος δεν έχει κανένα πρόβλημα με την έξοδό της από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου έκαναν την επιλογή τους. Εξάλλου, και η Κυβέρνησή τους αν δεν το πίστευε δεν θα προκήρυσσε δημοψήφισμα. Η κοινωνία της Αγγλίας είναι πολύ διαφορετική από την Ελληνική στους περισσότερους τομείς. Θεωρώ ότι Αγγλία δεν θα επηρεάσει τη χώρα μας»

Γιώργος ΜερμίγκαςΟ Γιώργος Μερμίγκας σημείωσε πως «κατά κάποιο τρόπο η Ελλάδα και η οικονομία μας θα επηρεαστεί από την επιλογή των Άγγλων και το Brexit που αποφάσισαν. Τον βαθμό που θα μας επηρεάσει απομένει να δούμε. Βέβαια, η περιρρέουσα ατμόσφαιρα δείχνει πως το μετάνιωσαν, θα δούμε όμως πως θα το πάνε. Εμείς αμέσως το όχι το μετατρέψαμε σε ναι. Όλα στο μέλλον θα τα δούμε, αλλά αν τα πράγματα μείνουν έτσι όπως προέκυψαν από το δημοψήφισμα, πιστεύω ότι θα επηρεαστούμε».

Σωτήρης ΜακριγιάννηςΟ Σωτήρης Μακρυγιάννης με αρκετή δόση χιούμορ τόνισε πως «η Ελλάδα είναι πανίσχυρη, νίκησε και την Γερμανία και την Ιταλία που τα βρήκε η Ελλάδα τα προβλήματα; Δεν φοβάται τίποτα η Ελλάδα και δεν την σκιάζει καμία φοβέρα. Οι Άγγλοι ψήφισαν έτσι γιατί πιστεύουν ότι είναι καλύτερη επιλογή γι’ αυτούς το Βrexit. Πιστεύω πως επειδή κάποτε ήταν αυτοκράτορες και λόρδοι θέλουν να ανεξαρτητοποιηθούν και να μην είναι μαζί με τους πολλούς, μέσα στην Ευρώπη σαν να είναι δεμένοι».

xondros1