Η Φωνή του Πολίτη: Θηλιά στο λαιμό η φορολογία για τους Αγρινιώτες

Εκρηκτικό οικονομικό και κοινωνικό κοκτέιλ αποτελούν για την ελληνική κοινωνία οι μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις σε συνάρτηση με τον κόφτη. Η οικονομική κατάσταση έφερε τα πάνω κάτω και «οδήγησε» το βιοτικό επίπεδο δεκαετίες πίσω, ενώ την ίδια στιγμή οι ανάγκες και οι υποχρεώσεις αυξάνονται, με αποτέλεσμα συνεχώς περισσότερες οικογένειές να «μένουν με άδεια χέρια», αφού τα οικονομικά τους δεν τους επιτρέπουν «ανοίγματα» και σπατάλες…

Η «Συνείδηση» δίνει τον λόγο σε απλούς πολίτες, σε ανθρώπους της καθημερινότητας, να εκθέσουν τις απόψεις τους και να σχολιάσουν τα σημερινά δεδομένα. Μια νέα ενότητα, η οποία πλέον καθημερινά θα φιλοξενείται στη «Σ».

sdsgΟ Δημήτρης Πριτσούλης

τόνισε πως «μέχρι στιγμής είμαστε καλά με την φτώχεια που ζούμε σήμερα. Όμως αν μειωθούν κι’ άλλο οι μισθοί και οι συντάξεις οδηγούμαστε σε πτώχευση. Όλα οφείλονται σε όσα χρωστάμε στους ξένους. Χρειάζεται καλύτερος σχεδιασμός, αλλά η ουσία είναι ότι ο κόσμος πεινάει και δεν μπορεί να πληρώσει άλλα. Το κράτος από την πλευρά του, όσο και να θέλει να εισπράξει δεν θα μπορεί, γιατί ο κόσμος δεν θα έχει. Όχι πως τώρα έχει, αλλά σε λίγο θα χειροτερέψει πολύ περισσότερο η κατάσταση».

cvbcxbcxbcxbcxb

Ο Παναγιώτης Καυκιάς

δήλωσε πως «βγήκα στη σύνταξη με 10.600 ένσημα, ανωτάτη κλάση και από 2.000 ευρώ που έπαιρνα λαμβάνω 1.200. Λένε ότι κόβουν από τις μεγάλες συντάξεις και τις μικρές δεν τις «πειράζουν». Αυτοί όμως δεν πλήρωναν ότι πλήρωνα εγώ ή δεν έβαζαν ένσημα. Η σύνταξη είναι σε συνάρτηση με το τι πλήρωνες και πόσα ένσημα έχεις. Επειδή εγώ πλήρωνα πολλά και έπαιρνα πολλά είμαι κακός; Αυτή είναι σήμερα η Αριστερά της προόδου».

 

sdhdhhΟ Γιώργος Βλάχος

σημείωσε πως «σαν επαγγελματίες έχουμε τελειώσει. Είμαστε με τα κλειδιά στο χέρι να φύγουμε παρά την θέλησή μας ύστερα από 50 – 60 χρόνια. Μας κατέστρεψαν σπίτια και οικογένεια και χάθηκε το χαμόγελό μας για πάντα».

 

shxccxnxcnΟ Γιώργος Παπαγιάννης  

επισήμανε πως «δούλεψα από το 1961 έως το 2007 σε διάφορες δουλειές. Αυτή την στιγμή λαμβάνω 24 ευρώ τη μέρα, μετά από πολλές μειώσεις. Οι πολιτικοί της Ελλάδας ποτέ δεν πρόκειται να βάλουν μυαλό και αλλαγή να έρθει θα είναι το ίδιο. Δεν βλέπω τίποτα καλό για την πατρίδα μας. Η νεολαία ξενιτεύεται, δεν υπάρχει μέλλον για τα παιδιά εδώ και αναγκάζονται να φεύγουν μακριά από τους γονείς τους και αυτοί με την σειρά τους κάνουν ότι μπορούν για να στέλνουν χρήματα. Οι πολιτικοί μας πρέπει να βάλουν μυαλό και να κοιτάξουν επιτέλους την πατρίδα μας».

jdjhjddjdΟ Κωνσταντίνος Θώμος

υποστήριξε πως «τα πράγματα είναι άσχημα για όλους τους Έλληνες. Οι μισθοί είναι μισθοί πείνας και κάθε χρόνο είναι και χειρότερα. Ο κόσμος υποφέρει, δεν του μένουν λεφτά ούτε για το φαγητό του. Όλα τα βλέπω μαύρα και πιστεύω ότι θα χειροτερέψουν ακόμη περισσότερο τα πράγματα. Το 5% με 10% του πληθυσμού δεν έχει καμία ανάγκη. Ο υπόλοιπος κόσμος υποφέρει και θα υποφέρει».

dfjjjjsjfsjsjΟ Κωνσταντίνος Κοντοδήμος

επισήμανε πως «όλοι «πνίγονται» από τις περικοπές και μέσα από αυτό πλήττονται ακόμη περισσότερο οι νέοι. Πρέπει να εστιάζουμε σε λύσεις και το πιστεύω αυτό γιατί είμαι νέος άνθρωπος. Έχει δημιουργηθεί μεγάλος πανικός. Η ουσία είναι πως έχουμε πάρει τα πάντα λάθος από την αρχή. Το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας, μας έχει μάθει να γινόμαστε δημόσιοι υπάλληλοι και να κάνουμε μια δουλειά που δεν μας αρμόζει ή δεν μας αρέσει. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να κόβει κάθε διέξοδο στο νέο ώστε να ακονίσει το μυαλό του για να βρει νέες και καινοτόμες λύσεις, οι οποίες θα αναπτύξουν την οικονομία, ακόμη και αυτή την στιγμή που βρίσκεται στο χειρότερο σημείο. Όλοι αναμένουν η Κυβέρνηση να βρει μια λύση προκειμένου να «ανοίξουν» οι δουλειές. Με αυτόν τον τρόπο έχουμε όλοι το άλλοθι να πούμε ότι είναι ευθύνη της Κυβέρνησης και όχι δική μας. Η λύση συνεπώς είναι να αλλάξει όλο το εκπαιδευτικό σύστημα και οι νέοι να μάθουν ότι πρέπει να ακολουθούν αυτό που τους ταιριάζει. Η αρχή όλων είναι το εκπαιδευτικό σύστημα. Η κατάσταση δεν θα πάει καλά και δεν θ’ αλλάξει, γιατί η Ελλάδα δεν βγάζει επιχειρηματίες, αλλά εκπαιδεύει υπαλλήλους ακόμη και στην νοοτροπία. Οπότε όλα τα βλέπω αρνητικά».

xondros1