Στο δίκτυο πράσινων πόλεων το Αγρίνιο

Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου, η πρώτη για τη νέα σεζόν, στην οποία τα περισσότερα θέματα ήταν τυπικά – διαδικαστικά. Προ ημερησίας διατάξεως, πλην κάποιον διευκρινήσεων, τέθηκε το θέμα της παράτασης του συμβατικού χρόνου του ειδικού δεσμευόμενου λογαριασμού για την υλοποίηση του Χρηματοδοτικού Προγράμματος του Πράσινου Ταμείου «Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015» που αφορά το υπολειπόμενο έργο «Προμήθεια οργάνων για την διαμόρφωση παιδικών χαρών δήμου Αγρινίου», το οποίο εγκρίθηκε ομόφωνα.

Στα προγραμματισμένα θέματα, σχεδόν όλα ήταν διαδικαστικά. Το δεύτερο θέμα, το οποίο εισηγήθηκε ο Αντιδήμαρχος κ. Νίκος Καζαντζής, και αφορούσε την συμμετοχή του δήμου Αγρινίου στο Δίκτυο Ελληνικών Πράσινων Πόλεων προσέλκυσε το ενδιαφέρων, αφού η δημοτική αρχή, μέσω αυτού του προγράμματος και των κονδυλίων που θα μπορεί να εξασφαλίζει, θα έχει την δυνατότητα να πραγματοποιήσει μεγάλο αριθμό έργων πρασίνου και άλλων συναφή παρεμβάσεων σε όλο το φάσμα του δήμου, αλλάζοντας ριζικά την εικόνα του δήμου και αναβαθμίζοντας την πόλη, όπως χαρακτηριστικά είπε και ο κ. Καζαντζής. 

Επίσης, αντικείμενο διαλόγου αποτέλεσε και το πέμπτο κατά σειρά θέμα του χθεσινού δημοτικού συμβουλίου και συγκεκριμένα του τρίτου υποερωτήματος, το οποίο αφορούσε την αποκατάσταση της Δημοτικής Αγοράς και την μετατροπή της σε πολιτιστικό κέντρο. Η συζήτηση επεκτάθηκε στην έγκριση ή μη των πρωτόκολλων παραλαβής του έργου, κάτι που μετά τις απαραίτητες διευκρινήσεις του εισηγητή και Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κών/νου Ρόκο, δεδομένου του ότι αρκετές αίθουσες του εν λόγω κτηρίου δεν είναι ολοκληρωμένες, εγκρίθηκε ομοφώνως. Στα περισσότερα θέματα του χθεσινού δημοτικού συμβουλίου εισηγητής, πλην των προαναφερθέντων, ήταν ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Χρήστος Γκούντας και ο έτερος Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Μελιάδης. Τέλος, να σημειώσουμε πως χθες σημειώθηκαν πολλές απουσίες στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, συμβούλων τόσο από την πλειοψηφούσα παράταξη, όσο και από τις υπόλοιπες.

Κων/νος Χονδρός