Ανακύκλωση και στο γυαλί από το δήμο Αγρινίου

Αναμένεται ως το τέλος Αυγούστου να τοποθετηθούν σε όλο το φάσμα του δήμου περίπου εβδομήντα κάδοι ανακύκλωσης γυαλιού.

Ανακύκλωση και στο γυαλί

από το δήμο  Αγρινίου  

Μόνο τα ξημερώματα της Τετάρτης μπήκαν στο κέντρο της πόλης περίπου είκοσι επτά κάδοι ανακύκλωσης γυαλιού. Μέχρι τον Σεπτέμβριο έρχονται 500 νέοι κάδοι ανακύκλωσης και 50 κάδοι ανακύκλωσης για όλα τα σχολεία του δήμου. Χωρίς κόστος για τον δήμο οι προμήθεια και η τοποθέτηση των κάδων για την ανακύκλωση γυαλιού.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ανδρέας Καλαμπαλίκης,Αντιδήμαρχος Αγρινίου

Μια καινούρια εικόνα για την έννοια και την κουλτούρα της ανακύκλωσης στην πόλη περίμενε χθες το πρωί τους κατοίκους του κέντρου του Αγρινίου, αφού μόλις ξύπνησαν αντίκρισαν ειδικούς κάδους ανακύκλωσης γυαλιού σε πολλά σημεία του κέντρου. Το ξημέρωμα της Τετάρτης, σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Αγρινίου κ. Ανδρέα Καλαμπαλίκη, ο δήμος Αγρινίου τοποθέτησε περίπου είκοσι επτά τέτοιους κάδους σε πλατείες της πόλης, αλλά και κοντά σε καταστήματα εστίασης και αναψυχής, αφού έτσι αναμένεται η χρησιμότητά τους να πιάσει περισσότερο τόπο.

Όπως επισήμανε ο κ. Καλαμπαλίκης, μέχρι και το τέλος Αυγούστου αναμένεται να τοποθετηθούν και άλλοι τέτοιοι κάδοι ανακύκλωσης σε άλλα σημεία του δήμου και κοντά σε καταστήματα εστίασης και αναψυχής, λ.χ σε περιοχές όπως η Δογρή, η Νεάπολη, ο Άγιος Ιωάννης ο Ρηγανάς κλπ. Στο σύνολο ο δήμος θα τοποθετήσει περίπου εβδομήντα κάδους ανακύκλωσης γυαλιού.

Το δεύτερο σκέλος της υπόθεσης και εξίσου θετικό είναι πως η φιλική προς το περιβάλλον επί της ουσίας παρέμβαση θα έχει και εκπαιδευτικό σκοπό. Συγκεκριμένα, από την νέα σχολική χρονιά όλα τα σχολεία του δήμου θα έχουν στο προαύλιό τους ειδικό κάδο ανακύκλωσης, μικρού μεγέθους. Οι κάδοι των σχολειών θα είναι πενήντα και αποσκοπούν και στην άμεση επαφή των παιδιών με την ανακύκλωση και την ένταξη της φιλοσοφίας της ανακύκλωσης στην καθημερινότητά τους.

Παράλληλα, όπως τόνισε ο κ. Καλαμπαλίκης, ως και τα μέσα Σεπτεμβρίου ο δήμος Αγρινίου θα προμηθευτεί πεντακόσιους νέους κάδους ανακύκλωσης, ενώ σύντομα θα αντικατασταθεί και ένα απορριμματοφόρο του δήμου με ένα σύγχρονο. Η ακριβής ημερομηνία παραλαβής του απορριμματοφόρου θα είναι γνωστή την ερχόμενη εβδομάδα, αλλά η έγκριση και όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες ήδη έχουν επικυρωθεί.

Κων/νος Χονδρός