Η Φιλοζωική εκπέμπει S.O.S

Αδυνατούν τα τέσσερα άτομα που υποστηρίζουν τον σύλλογο να ανταποκριθούν

Επικοινωνία μόνο μέσω mail με την Φιλοζωική Αγρινίου.
Ποιο είναι το e–mail και τι λέει η Φιλοζωική

Η έλλειψη εθελοντισμού και ενδιαφέροντος για την υποστήριξη της Φιλοζωικής στην περιοχή, οδήγησε την οργάνωση να εκδώσει αρχικά την εξής ανακοίνωση: «Τα τηλέφωνά της Φιλοζωικής, λόγω του ότι είναι καλοκαίρι και δεν υπάρχει προσφορά εθελοντών σε μια πόλη εκατό χιλιάδων κατοίκων, δεν θα λειτουργούν, δεν θα μπορούμε να εξυπηρετήσουμε τέσσερις άνθρωποι όλα τα περιστατικά. Ότι χρειαστείτε με μήνυμα».

Την δυσκολία της κατάστασης, οι άνθρωποι της Φιλοζωικής προσπάθησαν να ξεπεράσουν με bazaar, χωρίς να υπάρχει η απαραίτητη ανταπόκριση από τους κατοίκους.
Λίγη ώρα αργότερα με αναφορά εφ’ όλη της ύλης η Φιλοζωική ανήρτησε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Αγαπητοί φίλοι και φίλες της Φιλοζωικής Οργάνωσης Αγρινίου. Σε μια πόλη 100.000 κατοίκων και τόσων άλλων από τα τριγύρω χωριά, καλούμαστε κάθε μέρα να αναλάβουμε πολλά περιστατικά. Γνωρίζετε όλοι πως ο χώρος του υποτυπώδους καταφυγίου είναι ΥΠΕΡ-πλήρης. Όσο και να θέλουμε, δεν μπορούμε να περιθάλψουμε άλλα ζωάκια καθώς σκοπός μας είναι να βρούνε οικογένειες και τα ήδη υπάρχοντα εκεί σκυλάκια. Ο χώρος ξεκίνησε σαν «χώρος στάσης»… με τον καιρό δυστυχώς μετατράπηκε σε «χώρο στάθμευσης» για τα ζώα μας… Κάτι που δεν το επιδιώξαμε και κάτι που θέλουμε και πρέπει να αλλάξει.

Γνωρίζετε όμως πως δύσκολα γίνονται πλέον υιοθεσίες ενώ όσοι υιοθετούν επιλέγουν κουταβάκια. Τα ενήλικα λοιπόν ζωάκια έμειναν και παραμένουν στα αζήτητα. Δεν θα σας πω για τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε και άλλα τέτοια καθώς στην ίδια χώρα ζούμε και όλοι μας βιώνουμε παρεμφερή προβλήματα στην καθημερινότητά μας. Δεν θα σας πω και για κάποιους πιστούς φίλους και φίλες που μας βοήθησαν παρά τις δυσκολίες και κατέθεσαν την ψυχή τους σώζοντας πολλά αδεσποτάκια από τον δρόμο. Κάποιοι έφυγαν από την πόλη, κάποιοι θα φύγουν αλλά το καλό που έκαναν αφήνει ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στις καρδιές όλων μας. Κάποιοι προτιμούν να βοηθούν μόνοι τους ζωάκια χωρίς να ανήκουν σε κάποια Φιλοζωική.

Και αυτούς τους ευχαριστούμε που καλυτερεύουν και εξανθρωπίζουν με την πολύτιμη παρουσία τους την πόλη μας. Δεν θα σας πούμε και για τους υπέροχους Ανθρώπους που υιοθέτησαν σκυλάκια από το καταφύγιο αλλάζοντας για πάντα τη ζωή τους…υπέροχα πλάσματα που είχαν την τύχη να βιώσουν τη χαρά της οικογένειας…τη χαρά του να ανήκεις κάπου…τη χαρά του να σε προστατεύει και να σε αγαπά κάποιος με όλη του την καρδιά… Δεν θα σας πούμε και για την τρομερή απογοήτευση που νιώθουμε όταν δεν μπορούμε να σας βοηθήσουμε…

Μας τηλεφωνείτε απελπισμένοι για κουτάβια που βρήκατε, για γατάκια στα σκουπίδια, για κακοποιημένα, άρρωστα και τραυματισμένα ζώα, για εγκαταλείψεις ακόμη και για δικά σας ζώα που θέλετε να τα στειρώσουμε εμείς γιατί εσείς αδυνατείτε…και για χίλια άλλα.. Σε κάποια περιστατικά προστρέξαμε..και ήταν πολλά…σε πολλά δυστυχώς δεν μπορέσαμε. Και δεν μπορούμε και πιθανόν δεν θα μπορέσουμε δεδομένων των συνθηκών.

Είμαστε μετρημένοι στα δάχτυλα για να καλύψουμε τις ανάγκες ενός μεγάλου νομού όπως η Αιτωλ/νία. Και είμαστε εθελοντές…Και θέλουμε την κατανόησή σας. Και την βοήθειά σας. Ποιά θα είναι αυτή?? Η ατομική πρωτοβουλία σας… Λίγο νεράκι έξω από την πόρτα σας τώρα το καλοκαίρι, λίγο φαγητό για πεινασμένα πλάσματα, η κινητοποίησή σας σε περιστατικά που βλέπετε, λίγη αλοιφούλα σε μια πληγή ζώου να μην μολυνθεί..άμεση μεταφορά ζώου στον κτηνίατρο σε περίπτωση φόλας… Εάν όλοι από λίγο παλεύαμε μαζί, θα είχαμε λύσει πολλά προβλήματα. Η Φιλοζωική είναι μαζί σας. Αδυνατεί όμως να είναι πανταχού παρούσα.

Όταν τηλεφωνείτε από το Θέρμο και ταυτόχρονα από την Βόνιτσα πού να πρωτοπάμε??…Ποιόν να πρωτοβοηθήσουμε και πώς?..Πώς αλλιώς μπορείτε να μας βοηθήσετε? Δίνοντας μια ευκαιρία σε ένα από τα ζωάκια μας υιοθετώντας το..Πιστέψτε μας…θα είναι το καλύτερο καλοκαίρι της ζωής σας παρέα με έναν πιστό φίλο..

Θα θέλαμε λοιπόν να ευχηθούμε σε εσάς και τους τετράποδους φίλους μας καλό καλοκαίρι και να σας ενημερώσουμε ότι για λίγες ημέρες μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας ΜΟΝΟ μέσω mail (filozoikiorgagriniou@hotmail.com) καθώς είμαστε στο στάδιο αλλαγής τηλεφώνων επικοινωνίας».

Κων/νος Χονδρός