Γενική Συνέλευση με «κάλπη»

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημόσιων Σχολείων του δήμου Αγρινίου:

Γενική Συνέλευση με «κάλπη»

Πραγματοποιήθηκε εκλογοαπολογιστική συνέλευση στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Δημόσιων Σχολείων του δήμου Αγρινίου. Μέχρι την ώρα τύπωσης της εφημερίδας δεν είχε τελειώσει η διαδικασία και δεν υπήρχε αποτέλεσμα στην ψηφοφορία

Πραγματοποιήθηκε η επαναληπτική εκλογοαπολογιστική τακτική γενική συνέλευση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δημόσιων Σχολείων του δήμου Αγρινίου, χθες το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου. Στην συνέλευση έγινε ο απολογισμός της δράσης για την διετία 2013 – 2014 και στη συνέχεια κατατέθηκαν οι υποψηφιότητες για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ και της ελεγκτικής επιτροπής. Εντός του τρέχοντος έτους έγινε επίσης η ετήσια γενική συνέλευση, στην οποία συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τους μαθητές σχετικά με τις σχολικές υποδομές, το  εκπαιδευτικό σύστημα και γενικότερα την προώθηση της δημόσιας εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες. Η χθεσινή συνέλευση αφορούσε όλους τους εκπροσώπους των σχολείων, οι οποίοι βγαίνουν μέσα από τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων των σχολείων.

 «Προσπαθούμε να συσπειρώσουμε τους γονείς γύρω από τα σχολεία. Δεν πρόκειται να σταματήσουμε τις προσπάθειές μας για την βελτίωση της σχολικής κοινότητας. Συμμετέχουμε στις σχολικές επιτροπές του δήμου Αγρινίου, τόσο στην πρωτοβάθμια, όσο και στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, προσπαθώντας να πετύχουμε λύσεις πολλών προβλημάτων, μέσα από τις επιτροπές αυτές και τον δήμο Αγρινίου. Θέλουμε και προσπαθούμε να έχουμε καλύτερη και μεγαλύτερη χρηματοδότηση από τον δήμο και την πολιτεία» δήλωσε ο μέχρι χθες Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημόσιων Σχολείων Δήμου Αγρινίου κ Απόστολος Γούναρης.

Κατά την διετία κάποιες δράσεις από την πλούσια παρουσία του συλλόγου, είναι η συμμετοχή σε εκδηλώσεις μαθητών, αλλά και δασκάλων. Ο σύλλογος π.χ έλαβε μέρος και παρενέβη με δική του εισήγηση στην ημερίδα της διδασκαλικής κοινότητας που είχε ως τίτλο: «Γονείς Εκπαιδευτικοί Μαθητές : Τι σχολείο θέλουμε». Πολλές ήταν οι παρεμβάσεις στις σχολικές επιτροπές του δήμου, για τη χρηματοδότηση των σχολείων. Υπήρξε παρέμβαση, ώστε να εκφραστεί η αντίθεσή του συλλόγου στο πρόγραμμα του Χαροκόποιου Πανεπιστημίου «Ευ ζην», καθώς υπήρξε η άποψη ότι το πρόγραμμα αυτό δεν είχε αντικείμενο εντός σχολείου.

Οι βιβλιοπαρουσιάσεις επίσης που συμμετείχε ο σύλλογος ήταν πολλές, ενώ το αποκορύφωμα της διετούς θητείας του Δ.Σ ήταν η τελευταία γενική συνέλευση, στην οποία αναπτύχθηκαν πολλά ζητήματα που απασχολούν την σχολική κοινότητα, όπως οι υπάρχουσες σχολικές υποδομές, οι ελλείψεις εκπαιδευτικών,  τα πολυάριθμα τμήματα των μαθητών, η έλλειψη χώρων άθλησης . Για τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας θα επανέλθουμε με νέο δημοσίευμα, αφού μέχρι την ώρα τύπωσης της εφημερίδας δεν είχε τελειώσει η διαδικασία.

Κων/νος Χονδρός