Με επιτυχία διεξήχθη το εκπαιδευτικό σεμινάριο στις εγκαταστάσεις της Νοσηλευτικής Μονάδας Αγρινίου

Ε.Κ.Α.Β.: Ολοκλήρωση εκπαιδευτικού σεμιναρίου για τους Διασώστες στη Νοσηλευτική Μονάδα Αγρινίου του Γενικού Νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας (13 & 14 Μαΐου 2015)

Με επιτυχία διεξήχθη, στις 13 και 14 Μαΐου 2015, στις εγκαταστάσεις της Νοσηλευτικής Μονάδας Αγρινίου του Γενικού Νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας, εκπαιδευτικό σεμινάριο από κλιμάκιο εκπαιδευτών της Κεντρικής Υπηρεσίας του Ε.Κ.Α.Β. σχετικά με την παροχή σύγχρονης φροντίδας, αναζωογόνησης και αντιμετώπισης ενός πολυτραυματία, πριν την οριστική του αντιμετώπιση από την πλησιέστερη Νοσοκομειακή Μονάδα παροχής Υγείας.

EKAB-Training .Agrinio_cΚατά το διήμερο σεμινάριο εκπαιδεύτηκαν συνολικά 32 άτομα Διασώστες και Πληρώματα Ασθενοφόρων του Ε.Κ.Α.Β., σχετικά με την Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση, τη χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (CPR/AED), αλλά και την αντιμετώπιση πολυτραυματία στον προνοσοκομειακό χώρο βάσει των οδηγιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης (European Resuscitation Council) αλλά και του Αμερικάνικου Κολλεγίου Χειρουργών (American College of Surgeons).

Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό σεμινάριο, που αποτελεί μέρος ενός συνόλου εκπαιδευτικών ενεργειών του Ε.Κ.Α.Β., είχε ως στόχο την πληρέστερη και πολύπλευρη κατάρτιση του αντίστοιχου επιχειρησιακού προσωπικού του Οργανισμού έτσι ώστε να παρέχεται η βέλτιστη προνοσοκομειακή φροντίδα προς τους πολίτες.

Κατόπιν των παραπάνω, η Κεντρική Υπηρεσία του Ε.Κ.Α.Β. σε συνεργασία με τον Τομέα του Αγρινίου, έχει ήδη προγραμματίσει μία σειρά εκπαιδευτικών δράσεων στην πόλη του νομού Αιτωλοακαρνανίας, αποσκοπώντας στην προσέγγιση, στην ευαισθητοποίηση (μέσω της πληροφόρησης) αλλά και στην εκπαίδευση των πολιτών σχετικά με την παροχή της προνοσοκομειακής φροντίδας.

Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας

Κεντρική Υπηρεσία:
Τέρμα Οδού Υγείας
115 27 Αθήνα
T.: 213 214 3000
F.: 213 214 3222
E.: ekab@ekab.gr
url:www.ekab.gr