Απεργιακές Συγκεντρώσεις στο Αγρίνιο για την Πρωτομαγιά

Δύο απεργιακές συγκεντρώσεις έγιναν σήμερα το πρωί στο Αγρίνιο, στις οποίες οι ομιλητές απέδωσαν τιμή στους νεκρούς και τα ιστορικά γεγονότα τις 1ης Μάη του παρελθόντος, αλλά και σχολίασαν τις σημερινές πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες, προβάλλοντας ταυτόχρονα διεκδικήσεις που στόχευαν στην βελτίωση των συνθηκών ζωής και εργασίας. Χρονικά, αλλά και ως προς την δυναμική της, πρώτη ήταν η απεργιακή συγκέντρωση του Εργατουπαλληλικού Κέντρου Αγρινίου και του Π.Α.Μ.Ε, που έγινε στην Πλατεία Δημοκρατίας, ενώ ακολούθησε αυτή στην Πλατεία Παναγοπούλου (Συντριβάνι) της ΑΔΕΔΥ και των υπόλοιπων φορέων της πόλης.

Στην απεργιακή συγκέντρωση της πλατείας, κεντρικός ομιλητής ήταν ο Πρόεδρος του Εργατουπαλληλικού Κέντρου Αγρινίου κ Μιχάλης Κατσιγιάννης, ενώ προηγήθηκαν ως ομιλητές ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλ/νίας κ Σπύρος Κοτοπούλης, ο εκπρόσωπος της ΠΑΣΕΒΕ κ Θύμιος Τόλης και εκ μέρους των σπουδαστών ο κ Ιάσωνας Τσούνιας.

Στην συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ, πρώτος μίλησε ο Γραμματέας της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών και Πρόεδρος του Συλλόγου Λογιστών Αγρινίου και Περιχώρων κ Παναγιώτης Ζήσογλου, ακολούθησε ο Πρόεδρος των Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγρινίου κ Δημήτρης Τσιάντας, ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ κ Θανάσης Γαλατάς.

Οι ομιλητές και στις δύο συγκεντρώσεις προέταξαν τις διεκδικήσεις που πρέπει να δυναμώσουν και εξέπεμψαν και το μήνυμα της Πρωτομαγιάς. Στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ και του Εργατουπαλληλικού Κέντρου έγινε επίθεση στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝ.ΕΛ, ενώ στην άλλη προβλήθηκαν οι κοινωνικές διεκδικήσεις που πρέπει να υπάρξουν και πως πρέπει να ανατραπεί η πολιτική που επιχειρείται εκβιαστικά να επιβληθεί από τα ξένα κέντρα εξουσίας.

Περισσότερα στην έντυπη έκδοση της «Σ» την Τρίτη 5/5/15