Εκδρομή στην Αθήνα από το Εργαστήρι «Παναγία Ελεούσα»

Οι εκπαιδευόμενοι νέοι και νέες με νοητική υστέρηση και συνοδές αναπηρίες , που διαμένουν στις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης – Οικοτροφεία του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» στο Μεσολόγγι και στο Αγρίνιο, είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα ,το Σάββατο 18 Απριλίου 2015 .

Η εκδρομή πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια υλοποίησης της πράξης: «ΙΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΕΓΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ 18 ΑΤΟΜΩΝ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» ΤΟΥ Ε.Π. «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ» (MIS 373618), το οποίο συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2007-2013.

Επικεφαλής της εκδρομής ήταν η Πρόεδρος του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» κ. Διονυσία Σαμαντά, συνόδευε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, o Διευθυντής του Εργαστηρίου κ. Δημήτρης Χειμαριώτης και συμμετείχαν και αρκετοί εργαζόμενοι – συνοδοί των παιδιών.

Οι Νέοι μας επισκέφτηκαν το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, στις αίθουσες του οποίου ξεναγήθηκαν από την κ.Ελένη Μούρτη-Μάλαινου, καθηγήτρια Φιλόλογο, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ».

Στη συνέχεια, μετά το μεσημεριανό τους γεύμα, επισκέφτηκαν το Πλανητάριο και θαύμασαν εικόνες του διαστήματος και των μακρινών ουρανίων σωμάτων με το ξεχωριστό κινηματογραφικό μέσο που αυτό διαθέτει.

Αργά το απόγευμα πήραν το δρόμο της επιστροφής ανανεωμένοι και χαρούμενοι.
Η εκδρομή σημείωσε πολύ μεγάλη επιτυχία και τα παιδιά μας χάρηκαν πολύ την εμπειρία αυτή που βίωσαν.

Με ιδιαίτερη τιμή

Το Διοικητικό Συμβούλιο
του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ»
Μεσολόγγι – Αγρίνιο