Παραμονή στο Αγρίνιο ψήφισαν οι καθηγητές του Τμήματος ΔΕΑΠΤ

Τα μέλη ΔΕΠ του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων  με μεγάλη πλειοψηφία αποφάσισαν υπέρ της παραμονής του Τμήματος στο Αγρίνιο. Πρόκειται για μια απόφαση που βασίζεται σε πραγματικά , ρεαλιστικά και ακαδημαϊκά κριτήρια και που ευθυγραμμίζεται με την έκθεση που έγινε από την ΑΔΙΠ την Αρχή Διασφάλισης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση.

Πρόκειται για μια έκθεση που συντάχθηκε από ανεξάρτητους αξιολογητές, πανεπιστημιακός ξένων πανεπιστημίων και που με απλά λόγια λύει πως το συγκεκριμένα Τμήμα δεν μπορεί να λειτουργήσει σε διαφορετική περιοχή από αυτήν όπου σήμερα λειτουργεί. Μια περιοχή με πολύ δυνατό αγροτοκτηνοτροφικό τομέα και δεκάδες επιχειρήσεις αυτής της κατεύθυνσης σε δυτική Στερεά και την Ήπειρο και που “δίνουν” απόλυτα με τις δυο κατευθύνσεις του Τμήματος: Την διοίκηση επιχειρήσεων του τομέα και τον γεωτεχνικό κλάδο.
Έτσι η απόφαση αυτή της συνέλευσης των καθηγητών του ΔΕΑΠΤ , ευθυγραμμίζεται πλήρως με την πρόταση της έκθεσης της εξωτερικής αξιολόγησης του Τμήματος και βασίζεται στο σκεπτικό ότι μόνο η διατήρηση της σημερινής έδρας του και η ενίσχυση του, διασφαλίζει τη φυσιογνωμία και το γνωστικό αντικείμενο του Τμήματος.
Οι καθηγητές με την απόφαση τους, επιθυμούν την ανάπτυξη του Τμήματος και την άμεση επίλυση των ζητημάτων φοιτητικής μέριμνας υπό τη διοίκηση του Πανεπιστημίου Πατρών, που έχει άλλωστε και την αποκλειστική ευθύνη, χαρακτηρίζοντας ως “ανεδαφική οποιαδήποτε πρόταση για πισωγύρισμα”. Το πλήρες κείμενο της απόφασης αναμένεται να δημοσιοποιηθεί, αλλά σε κάθε περίπτωση δημιουργεί νέα δεδομένα.
Από εκεί και πέρα , για το ίδιο Τμήμα, είναι γνωστό ότι εκφράζονται φόβοι από τους φοιτητές σχετικά με τα μέλη ΔΕΠ και εάν από το επόμενο εξάμηνο θα υπαρχή επαρκής αριθμός σε καθηγητές. Αυτό όμως είναι ερώτημα που αποκλειστικά καλείται να απαντήσει η Πρυτανεία της Πάτρας, που σύμφωνα με πληροφορίες, συνεχίζει απτόητη να “ξεδοντιάζει” τα Τμήματα από μέλη ΔΕΠ, συμβάλλοντας έτσι την υποβάθμιση των Τμημάτων του Αγρινίου και δικαιολογώντας ουσιαστικό όσους μιλούν για “οργανωμένο σχέδιο”.
Από το Τμήμα Διαχείρισης Περιβάλλοντας και Φυσικων Πόρων (ΔΠΦΠ) άλλος ένας καθηγητής αποδεσμεύτηκε από το Αγρίνιο και έφυγε για το Πανεπιστήμιο της Πάτρας ενώ σχετικά πρόσφατα είχε αποδεσμευτεί ακόμη ένας από το ίδιο Τμήμα. Πρόκειται μάλιστα για μηχανικό, γεγονός που προκαλεί επιπλέον απορίες για το συγκεκριμένο Τμήμα που για την μετατροπή του σε Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος απαιτείται να έχει καθηγητές αυτού του επιστημονικού αντικείμενου.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως “πράσινο φως” από την Σύγκλητο του Πανεπιστημίου της Πάτρας για να μετακομίσουν στο Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων έχουν λάβει άλλοι δυο καθηγητές. Είναι πασιφανές πως οι ενέργειες αποδόμησης των Τμημάτων συνεχίζονται , παρά τις -προφορικές- διαβεβαιώσεις που μεταφέρον οι κυβερνητικοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Αιτωλοακαρνανία.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΕΓΟΝΟΣ