Το 4ο Περιφερειακό Καρδιολογικό Συνέδριο στο Αγρίνιο

Σήμερα στις 15.00 το μεσημέρι, το δωρεάν σεμινάριο καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης στο Παπαστράτειο Μέγαρο

Προσπάθεια για δημιουργία Συνεδριακού Κέντρου στο Αγρίνιο αποκάλυψε ο Αντιδήμαρχος Κώστας Καλαντζής

«Ανοίγει» σήμερα τις εργασίες του στο Αγρίνιο, το 4ο Περιφερειακό Καρδιολογικό Συνέδριο στο Παπαστράτειο Μέγαρο. Με αφορμή το σπουδαίο για τη πόλη και την ευρύτερη περιοχή γεγονός, χθες το μεσημέρι ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου Παντελής Παπαθανάσης, ο Καθηγητής και Αντιπρόεδρος της Καρδιολογικής Εταιρείας Κωνσταντίνος Τσιούφης και ο Αντιδήμαρχος Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Αγρινίου, Κώστας Καλαντζής, παραχώρησαν συνέντευξη τύπου στο Δημαρχείο.

Το τελευταίο Καρδιολογικό Συνέδριο που είχε διεξαχθεί στο Αγρίνιο κατά το παρελθόν, ήταν το 1995. Η 30η Σεπτεμβρίου είναι η Παγκόσμια ημέρα Καρδιάς και επιλέχθηκε το Αγρίνιο για το συνέδριο αυτό, ώστε να τιμηθεί λόγω της 20ετούς περίπου αποχής του από την επιλογή της Καρδιολογικής Εταιρείας.

Το σημερινό συνέδριο χωρίζεται σε δύο σκέλη και σκοπός του είναι ακόμη και οι απλοί πολίτες να το παρακολουθήσουν για να ενημερωθούν και να προφυλάξουν την υγείας τους. Μεταξύ 15.00 και 19.00 θα γίνει δωρεάν σεμινάριο καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης, ενώ παράλληλα, και αύριο που ολοκληρώνονται οι εργασίες του συνεδρίου, οι γιατροί και οι πολίτες της ευρύτερης περιοχής, θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν ενημερωτικές ομιλίες από καταξιωμένους επιστήμονες, για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των καρδιαγγειακών παθήσεων.

Ο «οικοδεσπότης» του συνεδρίου, ο κ. Παπαθανάσης, με αφορμή την διεξαγωγή του συνεδρίου στο Αγρίνιο, από την ισχυρότερη και παλαιότερη επιστημονικά εταιρεία στην Ελλάδα, ευελπιστεί στην επιλογή της πόλης και από άλλους επιστημονικούς φορείς για αντίστοιχες διοργανώσεις στο μέλλον. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο κ. Καλαντζής στην εισήγησή του, προσθέτοντας πως το Αγρίνιο, ναι μεν διαθέτει όλες τις προδιαγραφές σαν πόλη και σαν γεωγραφική θέση για αντίστοιχου βεληνεκούς εκδηλώσεις, αλλά υστερεί σε υποδομές και γι’ αυτό ο Δήμος Αγρινίου θα επιδιώξει την δημιουργία συνεδριακού κέντρου εκμεταλλευόμενος το φυσικό τοπίο της Τριχωνίδας και την ομορφιά που έχει αποκτήσει τις τελευταίες δεκαετίες η πόλη του Αγρινίου!

Όπως ανέφερε ουκ’ ολίγες φορές ο κ. Τσιούφης, το Αγρίνιο και η Αιτωλοακαρνανία χαρακτηρίζονται, σε πανελλαδικό μάλιστα επίπεδο, για τους άριστους επιστήμονες που διαθέτουν. Ωστόσο, σχολιάστηκε κατά την συνέντευξη τύπου η κατάσταση στο νοσοκομείο του Αγρινίου και η υποστελέχωση της Καρδιολογικής Κλινικής. «Είναι αδιανόητο να υπάρχει στο Αγρίνιο ένα νοσοκομείο που είναι στολίδι για όλη την περιοχή και για τον επιστημονικό κλάδο και να μην διαθέτει καλά οργανωμένη καρδιολογική κλινική, την στιγμή μάλιστα που είναι η μεγαλύτερη πόλη του νομού και η Αιτωλοακαρνανία είναι ο μεγαλύτερος σε έκταση νομός της χώρας. Η Καρδιολογική Εταιρεία έχει ευαισθησία με το ζήτημα αυτό, και σε συνεργασία με την πολιτεία προσπαθεί να βοηθήσει με την προκήρυξη θέσεων, Επιμελητών και Διευθυντή» σημείωσε ο κ. Τσιούφης, ο οποίος διακατέχεται από αγάπη για την περιοχή, καθώς γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αγρίνιο και η οικογένειά του, καθώς και αρκετοί συγγενείς του ζουν στην πόλη.

xondros1