Η υγεία σε πρώτο πλάνο στο Αγρίνιο – Την Παρασκευή το 4ο Καρδιολογικό Συνέδριο

Μύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια

Ομιλητές διακεκριμένοι επιστήμονες  

 

Το 4ο Περιφερειακό Καρδιολογικό Συνέδριο της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας θα πραγματοποιηθεί στο Αγρίνιο την ερχόμενη Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου. Η πόλη και το Παπαστράτειο Μέγαρο, θα φιλοξενήσουν μια εκδήλωση με πολλούς επιστημονικούς αποδέκτες και μεγάλο όφελος για τον τόπο. Στο συνέδριο, θα παρουσιαστούν όλα τα νέα επιτεύγματα στην καρδιολογία και ταυτόχρονα θα έχει αλληλεπίδραση με τους πολίτες. Παράλληλα με το επιστημονικό σκέλος του συνεδρίου, θα διεξαχθεί δωρεάν σεμινάριο καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης, ενώ θα χορηγούνται και βεβαιώσεις. Στο σεμινάριο, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Αγρινίου Κώστα Καλαντζή, ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή 100 άτομα και αναμένεται να αυξηθούν μέχρι την Παρασκευή. Για να συμμετάσχει κάποιος ενδιαφερόμενος στο σεμινάριο, πρέπει να δηλώσει συμμετοχή στον Δήμο Αγρινίου (26413 63457 μεταξύ 08.00 και 14.30 και κατά τις απογευματινές ώρες στα τηλέφωνα 6930 983 825 – 6974 360 973 ή στο seminario.karpa@gmail.com).

Όπως επισήμανε στη «Σ» ο κ. Καλαντζής, την παραμονή της έναρξης, μεθαύριο Πέμπτη, θα γίνει ενημέρωση στο κέντρο της πόλης με διανομή ενημερωτικού υλικού, ενώ το καρδιολογικό συνέδριο γίνεται σε συνεργασία με την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, τους Ιατρικούς Συλλόγους Αγρινίου και Μεσολογγίου, τις Καρδιολογικές Κλινικές Νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου και τον Δήμο Αγρινίου.

«Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να παρακολουθήσουν τις ενημερωτικές ομιλίες για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των καρδιοαγγειακών παθήσεων που θα γίνουν στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου. Είναι μια διοργάνωση που τιμά τον Δήμο Αγρινίου και θα ωφελήσει, τόσο τους επιστήμονες της ευρύτερης περιοχής, όσο και τους πολίτες που θα την παρακολουθήσουν».

«Μύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια»

Επίσης, την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου, ο Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου, το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων, η Ελληνική Εταιρεία Χημειοθεραπείας, η Ελληνική Εταιρεία Λοιμώξεων και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, θα διοργανώσουν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου, ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο «Μύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια».

Με δωρεάν είσοδο, ο κάθε ενδιαφερόμενος, θα έχει την δυνατότητα να ακούσει την Παθολόγο  – Λοιμωξιολόγο, Επιμελήτρια Α’ της Παθολογικής Κλινικής, Ιατρικής Σχολής Αθηνών, Π.Γ.Ν «Αττικόν» Ευθυμία Γιαννιτσιώτη.

Η εκδήλωση αρχικά είχε προγραμματιστεί να γίνει περίπου στην αρχή του Καλοκαιριού, αλλά είχε αναβληθεί λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων, ενώ η χρονική συγκυρία που τελικά θα διεξαχθεί, πιθανολογείται πως θα έχει μεγαλύτερη απήχηση στους πολίτες του Αγρινίου.

Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση»