Απαραίτητες οι επισκευές στο Νηπιαγωγείο Καλυβίων (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Άμεσες παρεμβάσεις επισκευών και συντήρησης απαιτούνται στο κτίριο που στεγάζεται το Νηπιαγωγείο Καλυβίων και ο προαύλιος χώρος, αφού τα προβλήματα παραμένουν άλυτα εδώ και καιρό, ενώ οι αναγκαίες προϋποθέσεις για εκπαιδευτικές και παιδαγωγικές δραστηριότητες είναι κατά συνθήκη περιορισμένες.

Από τη γενική εικόνα της κατάστασης του κτιρίου διαπιστώνεται ότι, υπάρχουν προβλήματα που χρονίζουν και τα οποία θα πρέπει η αρμόδια Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Αγρινίου, που είναι ενήμερη σχετικά, να εξετάσει συνολικά τα ζητήματα προστασίας και συντήρησης του κτιρίου και κατόπιν να αναζητήσει οικονομικούς πόρους και τρόπους παρέμβασης, ώστε να βελτιωθεί η εικόνα της σχολικής μονάδας.

Πέρυσι τέτοια εποχή, με την πρόσληψη έκτατου προσωπικού στο δήμο πραγματοποιήθηκε εξωτερικό βάψιμο του κτιρίου και της περίφραξης, όμως οι εργασίες θα μπορούσαν να προγραμματισθούν νωρίτερα, κατά τη διάρκεια των διακοπών του καλοκαιριού, ώστε να φρεσκαριστούν και οι εσωτερικές αίθουσες.

Η γενική κατάσταση του κτιρίου και του οικοπέδου

– Η κεραμοσκεπή και τα λούκια του κτιρίου θέλουν επισκευή και στεγανοποίηση, καθώς τα νερά της βροχής και η υγρασία δημιουργούν διάβρωση στη στέγη και το ξύλινο ταβάνι που έχει σκεβρώσει, αλλά και στους πλαϊνούς τοίχους της αίθουσας διδασκαλίας όπου καθημερινά βρίσκονται μικρά παιδιά.

– Μεγάλες και επικίνδυνες τρύπες έχουν δημιουργηθεί στην υπόγεια δεξαμενή λυμάτων, στη νότια εξωτερική πλευρά του κτιρίου, από την καταστροφή του τσιμέντου και την υποχώρηση του εδάφους, ενώ ελλοχεύει πάντα η πιθανότητα ατυχημάτων…

Παρά το γεγονός ότι οι αρμόδιοι εδώ και 5-6 χρόνια γνωρίζουν το θέμα, ακόμη δεν έχει δοθεί λύση στο σημαντικό αυτό πρόβλημα.

– Το προαύλιο έχει οριοθετηθεί πρόχειρα ώστε τα νήπια να μην πλησιάζουν στο συγκεκριμένο σημείο.

– Στους εσωτερικούς χώρους πρέπει να αντιμετωπιστεί η έντονη υγρασία στους τοίχους και στη συνέχεια θα πρέπει να βαφτούν.

– Πολλές λάμπες φωτισμού δεν ανάβουν πάλι λόγω υγρασίας , ενώ κάποιες άλλες θέλουν αντικατάσταση.

– Ο πεπαλαιωμένος λέβητας θέρμανσης παρά τις συντηρήσεις που του έχουν γίνει, ουσιαστικά δεν λειτουργεί και χρειάζεται άμεση αντικατάσταση.

– Παιχνίδια και οργανωμένη παιδική χαρά δεν υπάρχουν για να παίζουν τα νήπια στα διαλείματα.

– Τα εξωτερικά κάγκελα και η περίφραξη της περιβόλου για λόγους ασφάλειας, κύρια από δολιοφθορείς, θα πρέπει να υπερυψωθούν και να ενισχυθούν.

Αυτά εν ολίγοις είναι τα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζει το κτίριο του Νηπιαγωγείου του χωριού μας και καλό είναι όχι μόνο να εξευρεθούν αλλά και να δοθούν λύσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες όσο πιο σύντομα γίνεται, προκειμένου να βελτιωθεί η εικόνα του σχολείου.

kalyvia_nipiagogeio_2

kalyvia_nipiagogeio_3

kalyvia_nipiagogeio_4

kalyvia_nipiagogeio_5

kalyvia_nipiagogeio_1

kalyvia.gr