Το μήνυμα της λαμπαδηδρομίας των αιμοδοτών στο Αγρίνιο (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Με μηχανοκίνητη πορεία, η φλόγα της αγάπης κατέληξε στο βωμό στην Πλατεία Δημοκρατίας

 

Η άφιξη της Φλόγας της Αγάπης πραγματοποιήθηκε χθες στο Αγρίνιο μετά από τελετή που συμμετείχαν εκατοντάδες συμπολίτες μας και εκτείνονταν στο μεγαλύτερο φάσμα του Δήμου Αγρινίου. Στο πλαίσιο της υποδοχής, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος Καινουρίου «Η Χρυσοχεριά» και η Ακτίνα Εθελοντισμού του Δήμου Αγρινίου, πραγματοποίησαν μηχανοκίνητο πορεία, αρχής γενομένης από τον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου, που κατέληξε στην Πλατεία, δια μέσω του Δοκιμίου, του Παναιτωλίου, του Καινουρίου και κεντρικών δρόμων της πόλης.

Στην πλατεία Δημοκρατίας, άναψε συμβολικά ο βωμός με την φλόγα της αγάπης, ενώ μετά ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα από τη Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου. Η λαμπαδηδρομία που συμμετείχε ο Δήμος Αγρινίου, ήταν η 14η Πανελλήνια, η οποία διοργανώθηκε από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών.

Στόχος της λαμπαδηδρομίας ήταν η ευαισθητοποίηση των πολιτών και η ενίσχυση του μηνύματος της ανιδιοτελούς προσφοράς αίματος, για την αντιμετώπιση των τεράστιων αναγκών σε όλη τη χώρα.

Η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου και Ταμίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών Σπυριδούλα Παπαγιάννη επισήμανε μιλώντας στη «Σ» πως: «σταθμός της 14η Πανελλήνιας λαμπαδηδρομίας αποτέλεσε το Αγρίνιο. Στην προσπάθειά μας αυτή είχαμε ως υποστηρικτές πάρα πολλούς απλούς πολίτες, τον Δήμο Αγρινίου και την εκκλησία. Ευχαριστούμε όλους όσους συμμετείχαν για να τιμήσουν για ακόμη μια φορά την φλόγα των εθελοντών αιμοδοτών, που ξεκίνησε από τον Άγιο Ανδρέα στην Πάτρα στις 26 Αυγούστου. Για να μεταδοθεί το μήνυμα του εθελοντισμού ξεκίνησε και συνεχίζεται ένα μεγάλο ταξίδι σε όλα τα νησιά και την Ηπειρωτική Ελλάδα. Εθελοντές τρέχουν και κρατάνε την φλόγα, με σεβασμό για να μεταδώσουν το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας. Η φλόγα της ελπίδας και της αγάπης «ζέστανε» και το Αγρίνιο. Ευχαριστώ θερμά τον Σύλλογο Μοτοσικλετιστών Αγρινίου που μας υποστηρίζει πάντα σε όλες μας τις εκδηλώσεις. Μεταφέρουν κάθε φορά, όπως και στην 14η πανελλήνια λαμπαδηδρομία, την φλόγα βοηθώντας στην μετάδοση του μηνύματος».

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου τόνισε ότι «η εθελοντική αιμοδοσία και η ανιδιοτελής προσφορά είναι πολιτισμός. Η κοινωνική αλληλεγγύη οδηγός ζωής και για μας, ως Δημοτική Αρχή, πυλώνας πολιτικής. Στη δύσκολη συγκυρία που διανύουμε, ας ενωθούμε όλοι μαζί προκειμένου ο Δήμος μας να βρεθεί στην πρωτοπορία αγάπης και συμμετοχής, μετατρέποντας τον εθελοντισμό σε πίστη και την εθελοντική αιμοδοσία σε συνείδηση».

Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση»

 

P1160122 P1160124 IMG_20160923_193123 2 1