Το "Χαμόγελο του Παιδιού" στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου

Τις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου επισκέφτηκαν πριν λίγες μέρες τα παιδιά από το Σπίτι Ημερήσιας Φροντίδας «Το Χαμόγελο του Παιδιού» υπό την συνοδεία των…

agrinio_pyrosvestiki_1

Τις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου επισκέφτηκαν πριν λίγες μέρες τα παιδιά από το Σπίτι Ημερήσιας Φροντίδας «Το Χαμόγελο του Παιδιού» υπό την συνοδεία των εκπαιδευτικών τους.

Τους μαθητές, όπως αναφέρει το kalyvia.gr, υποδέχθηκε και χαιρέτησε ο Διοικητής της Π.Υ κ. Χριστόφορος Μπόκας.

Στην συνέχεια κατά τη διάρκεια της παραμονής των παιδιών και των συνοδών τους στην Υπηρεσία, ο Υποδιοικητής κ. Ευστράτιος Πετράκης ξενάγησε τα παιδιά στους χώρους της και στα υπηρεσιακά οχήματα.

Όπως είπε,το επάγγελμα του πυροσβέστη είναι πολύ σημαντικό, ενώ ταυτόχρονα το Πυροσβεστικό Σώμα είναι μια υπηρεσία που είναι υπεύθυνη για την διάσωση των ανθρώπων σε ατυχήματα και καταστροφές. Αποστολή των πυροσβεστών είναι η ασφάλεια και η προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών και του κράτους, όταν υπάρχουν πυρκαγιές, πλημμύρες και θεομηνίες.

Οι μικροί επισκέπτες ξεναγήθηκαν σε όλους τους χώρους. Μπόρεσαν να δουν με κάθε λεπτομέρεια τι περιέχει το κάθε όχημα. Είδαν, επίσης, τι κάνουν σε περίπτωση πυρκαγιάς και πώς λειτουργούν το πυροσβεστικό όχημα. Ο κ. Πετράκης τόνισε, ότι, σε όλες τις περιπτώσεις, οι πυροσβέστες  λειτουργούν πάντα ομαδικά.

Επίσης δόθηκε η ευκαιρία στα παιδιά να κρατήσουν τη μάνικα και να ρίξουν νερό, κάτι που αποτέλεσε μια μοναδική εμπειρία!

Οι πληροφορίες και οι εμπειρίες που αποκόμισαν τα παιδιά από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ήταν πολλές και πολύ χρήσιμες. Το ποιο σημαντικό μήνυμα είναι, ότι πρέπει να αγαπάμε τα δάση, το πράσινο και γενικά την φύση. Όπως, φυσικά να σεβόμαστε όλοι μας την περιουσία του άλλου και να προσφέρουμε την βοήθειά μας στους συνανθρώπους μας όταν τη χρειάζονται…

Τέλος, τα παιδιά και οι συνοδοί τους ευχαρίστησαν τον κ. Πετράκη που τους ξενάγησε, καθώς επίσης και όλους  τους πυροσβέστες που εργάζονται στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου.