Ο Δήμος Αγρινίου για το έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών και την φιλοξενεία μεταναστών στο Κέντρο Κακοποιημένων Γυναικών

Με αφορμή έγγραφο, το οποίο παρελήφθη σήμερα από το  Δήμο Αγρινίου  και  εστάλη από το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, και το οποίο βασίζεται στη…

agrinioreport.com_

Με αφορμή έγγραφο, το οποίο παρελήφθη σήμερα από το  Δήμο Αγρινίου  και  εστάλη από το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, και το οποίο βασίζεται στη λογική του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», θα θέλαμε να επισημαίνουμε τα εξής:

  1. Ζητείται η συνδρομή του Δήμου Αγρινίου στην προσπάθεια αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης, αυτή τη φορά,  μέσω των Ξενώνων Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών, χωρίς να έχει προηγηθεί συνεργασία και ενημέρωση του Δήμου, παρότι η ίδια η κυβέρνηση επανειλημμένως είχε δεσμευτεί γι’ αυτό.
  1. Η κυβέρνηση πρέπει να χειριστεί το προσφυγικό ζήτημα με τη δέουσα σοβαρότητα και σεβασμό απέναντι στις τοπικές  κοινωνίες και να μην συντάσσει  έωλα και αποσπασματικά «σχέδια δράσης».
  1. Ο Ξενώνας Φιλοξενίας Κακοποιημένων γυναικών που βρίσκεται στο κέντρο του Αγρινίου, αποτελεί μια δομή που δημιουργήθηκε για συγκεκριμένο σκοπό και για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.
  1. Η εν λόγω δομή δεν πληροί τις απαραίτητες, για την φιλοξενία προσφύγων, προϋποθέσεις (προσωπικό, φύλαξη κ.τ.λ.).
  1. Ακόμα και στην περίπτωση που αυτό συνέβαινε, δημιουργεί ερωτηματικά ο προτεινόμενος από το Υπουργείο αριθμός των προς φιλοξενία γυναικών προσφύγων (συγκεκριμένα 18 ατόμων), αριθμός ο οποίος είναι μεγαλύτερος απ’ όλους τους υπόλοιπους δήμους της χώρας.

Ο  Δήμος Αγρινίου είναι  διατεθειμένος να συνεργαστεί  και να βοηθήσει στην κατεύθυνση επίλυσης του προσφυγικού ζητήματος, μετά από διάλογο με την τοπική κοινωνία, και μόνο στη βάση της  κοινωνικής συνεννόησ