Πρέβεζα: Προσεχώς και δεύτερο αμφίβιο αμαξίδιο σε παραλία του Νομού

Το πρώτο πλωτό αμφίβιο αμαξίδιο προμηθεύτηκε πέρυσι ο Δήμος Πρέβεζας για την πολυσύχναστη παραλία της Κυανής Ακτής κι ακολουθεί και δεύτερο, για την παραλία της…

1995231

Το πρώτο πλωτό αμφίβιο αμαξίδιο προμηθεύτηκε πέρυσι ο Δήμος Πρέβεζας για την πολυσύχναστη παραλία της Κυανής Ακτής κι ακολουθεί και δεύτερο, για την παραλία της Καστροσυκιάς σε σύντομο χρονικό διάστημα, αφού απομένουν πλέον οι τυπικές αλλά απαραίτητες γραφειοκρατικές διαδικασίες, όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή του ο Δήμος Πρέβεζας.
Όπως τονίζεται από την Δημοτική Αρχή, στόχος είναι να αποκτήσουν βαθμιαία όλες οι πολυσύχναστες ακτές του Δήμου Πρέβεζας από ένα τέτοιο αμαξίδιο ώστε να εξυπηρετούνται οι δημότες με δυσκολία κίνησης όλων των Δημοτικών Ενοτήτων και Διαμερισμάτων, χωρίς να διανύουν μεγάλες αποστάσεις για να απολαύσουν αυτό που αυτονόητα δικαιούνται.

Το συγκεκριμένο αμαξίδιο παρέχει μεταφορά από το αναπηρικό όχημα προς την παραλία, μετακίνηση πάνω στην άμμο και άνωση μέσα στο νερό, ανεξάρτητα από το βάθος του, επιπλέει και κινείται στην επιφάνεια του νερού με μεγάλη σταθερότητα. Διαθέτει μοχλό έλκυσης και επιλογής κατεύθυνσης, για εύκολη πλοήγηση με το ένα χέρι.
Για μεγαλύτερη διευκόλυνση και ασφάλεια, συνιστάται η παρουσία συνοδού και μέσα στο νερό ενώ δεν χρησιμοποιείται όταν η θάλασσα δεν είναι ήρεμη.

ΠΗΓΗ: pamepreveza.gr