Παρεμβάσεις στην οδό Ελευθέρων Πολιορκημένων στο Μεσολόγγι (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Ι.Π. Μεσολογγίου κατόπιν προσωπικής επαφής που είχε με τις επιχειρήσεις της οδού Ελευθέρων Πολιορκημένων και αφού συνέλεξε τις προτάσεις τους σχετικά με…

P5300044

Ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Ι.Π. Μεσολογγίου κατόπιν προσωπικής επαφής που είχε με τις επιχειρήσεις της οδού Ελευθέρων Πολιορκημένων και αφού συνέλεξε τις προτάσεις τους σχετικά με τις εργασίες που χρειαζόταν να διενεργηθούν στην οδό, ώστε αυτή να καταστεί λειτουργική και άρτια αισθητικά, δεσμεύτηκε να προχωρήσει σε μια σειρά από ενέργειες εξωραϊσμού του συγκεκριμένου δρόμου, όχι μόνο για να βελτιώσουν την εικόνα της, αλλά και να διευκολύνουν σημαντικά την λειτουργία των καταστημάτων της.

Κατόπιν τούτου, ο Σύλλογος με μεγάλη ικανοποίηση σας γνωστοποιεί ότι οι ενέργειες αυτές ολοκληρώθηκαν επιτυχώς, συντελώντας σημαντικά στην ανάδειξη και αναβάθμιση της οδού.

Πιο συγκεκριμένα, οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν αφορούσαν τον καθαρισμό των κολώνων φωτισμού, των φαναριών, καθώς και την αντικατάσταση όλων των σπασμένων τζαμιών. Παράλληλα, βάφτηκαν τόσο οι κολώνες φωτισμού όσο και τα τσιμεντένια κολωνάκια, που βρίσκονται κατά μήκος των πεζοδρομίων της οδού, ώστε να παρουσιάζουν μια ομοιομορφία και να αναβαθμίσουν αισθητικά την εικόνα του δρόμου.

Ο Σύλλογος, σε συνεργασία με τον Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου και με γνώμονα την ασφάλεια των πεζών μερίμνησε, επίσης, για την άμεση εκτέλεση εργασιών διαγράμμισης, ενώ φρόντισε για την απομάκρυνση των κάδων, οι οποίοι ευρισκόμενοι σε χώρο στάθμευσης, αφενός δυσχέραιναν την διαδικασία φορτοεκφόρτωσης και κατά συνέπεια την ροή της κυκλοφορίας, αφετέρου αποτελούσαν ρυπογόνο εστία, με επιπτώσεις τόσο στην υγεία των διερχόμενων, όσο και στην εικόνα των επιχειρήσεων.

Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία αναβάθμισης της οδού Ελευθέρων Πολιορκημένων αναμένουμε την τελική παρέμβαση του ηλεκτρολόγου του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, ο οποίος πρόκειται να αποκαταστήσει τον φωτισμό του δρόμου, αντικαθιστώντας όλους τους καμένους λαμπτήρες.

Ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογός Ι.Π. Μεσολογγίου δεσμεύεται πως η πρωτοβουλία αυτή υπήρξε μονάχα το ξεκίνημα των παρεμβάσεων που πρόκειται να πραγματοποιήσει στις κεντρικές οδούς της πόλης. Σειρά έχουν οι οδοί Λόρδου Βύρωνος και Σπύρου Μουστακλή, με τις οποίες θα τηρηθεί η ίδια διαδικασία δράσης. Αφού προγραμματιστεί συγκέντρωση με τις επιχειρήσεις των συγκεκριμένων οδών, θα δρομολογηθεί μια σειρά εργασιών και ενεργειών που στόχο θα έχουν τον εξωραϊσμό τους και την αποκατάσταση της λειτουργικότητάς τους.

Να επισημάνουμε, πως αποτελεί θέση αρχής για εμάς το γεγονός ότι οι εκάστοτε προσπάθειες λειτουργικής αναβάθμισης και εξωραϊσμού της πόλης μας δεν μπορεί να επαφίενται μονάχα στην αρμοδιότητα του Δήμου, αλλά οφείλουν πρωτίστως να στηρίζονται στην ζωογόνο δύναμη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας των τοπικών συλλόγων και φορέων.

P5310067

P5300033

P5300034

P5300041

P5300044

P5300056

P5310058

P5310060

P5310064