Γ. Παπαναστασίου: «Το αποφασίζομεν και διατάσσομεν Κουρουμπλή δεν περνάει»

«Ρουκέτες» του Δημάρχου Αγρινίου για τα σκ ουπίδια «Αυτή είναι Αριστερή Κυβέρνηση; Να μας απαντήσουν τι απέγινε ο σχεδιασμός για την διαχείριση των απορριμμάτων» Άστραψε…

sdgdsgsdgdsg

«Ρουκέτες» του Δημάρχου Αγρινίου για τα σκ ουπίδια

«Αυτή είναι Αριστερή Κυβέρνηση; Να μας απαντήσουν τι απέγινε ο σχεδιασμός για την διαχείριση των απορριμμάτων»

Άστραψε και βρόντηξε

ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου στην εκπομπή του «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» «10 με… ΤΟΝΟ» για το ζήτημα της μεταφοράς των απορριμμάτων της Ηλείας στο ΧΥΤΑ Στράτου του Δήμου Αγρινίου. Ο κ. Παπαναστασίου εξαπέλυσε «ρουκέτες» εναντίον του Αιτωλοακαρνάνα Υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή, ενώ ξεκαθάρισε ότι ουδέποτε ανέφερε στον πρώην Δήμαρχο Ναυπάκτου Θανάση Παπαθανάση τα όσα ειπώθηκαν στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο της περιοχής. Πάντως ο κ. Παπαναστασίου ήταν κατηγορηματικός στο ερώτημα αν το Αγρίνιο θα δεχθεί τα σκουπίδια του Πύργου και της Αρχαίας Ολυμπίας, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι μετά τις πρόσφατες δηλώσεις Κουρουμπλή δεν είναι διατεθειμένος να συνηγορήσει.

«Αρχικά θέλω να

ξεκαθαρίσω ότι ουδέποτε κάλεσα τους Ναυπάκτιους να πουν όχι στο θέμα χρησιμοποιώντας μάλιστα εκφράσεις του τύπου αν είναι μάγκες να που όχι. Πρόκειται για διαστρέβλωση της πραγματικότητας και μάλιστα σε επικοινωνία που είχα με τον κ. Παπαθανάση, μου ανέφερε ότι ούτε ο ίδιος μετέφερε κάτι τέτοιο στο Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπάκτου. Πρόκειται για ψέματα και αστεία πράγματα που εξυπηρετούν άλλους σκοπούς. Θα ήθελα όμως να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα, επειδή τις τελευταίες ώρες έχουν ακουστεί πολλά και διάφορά, ιδιαίτερα από την πλευρά του κ. Κουρουμπλή.

Ο ΧΥΤΑ Στράτου κατασκευάστηκε με χρήματα των Αιτωλοακαρνάνων και πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο ΧΥΤΑ ανήκει στην Αιτωλοακαρνανία και σε κανέναν άλλον, όπως ισχυρίζεται ο κ. Κουρουμπλής. Πολιτική σε βάρος των Αγρινιωτών δεν θα κάνει ο κ. Κουρουμπλής. Όμως φαίνεται ότι στη χώρα μας πλέον έχουμε νέα ήθη και έθιμα από την Κυβέρνηση αυτή. Να γνωρίζει ο κ. Κουρουμπλής ότι ο ίδιος ανοίγει τον ασκό του Αιόλου και όχι εγώ ή ο Δήμαρχος Βόνιτσας.

Το Υπουργείο έχει καταστρατηγήσει πλήρως τον σχεδιασμό για την διαχείριση των απορριμμάτων στην Δυτική Ελλάδα. Εξάλλου και πέρσι είχαμε δεχθεί απορρίμματα από την Ηλεία και είχαμε δείξει εμπράκτως την αλληλεγγύη μας στους πολίτες της Ηλείας. Υπάρχουν όμως και όρια. Εδώ υπάρχει ο κίνδυνος να μετατραπούμε σε σκουπιδότοπο καθώς πολύ φοβάμαι ότι πρόθεση της Κυβέρνησης είναι η μεταφορά των απορριμμάτων στην Αιτωλοακαρνανία να έχει μόνιμο και όχι προσωρινό χαρακτήρα.

Το δηλώνω ξεκάθαρα,

ότι μετά τις δηλώσεις Κουρουμπλή δεν δέχομαι υπό τις συνθήκες και τα δεδομένα αυτά, τα σκουπίδια στο Αγρίνιο. Εξάλλου αυτό είναι κάτι που θα αποφασιστεί προσεχώς με τους συνεργάτες μου» ανέφερε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου εκφράζοντας στη συνέχεια την δυσφορία του για τις δηλώσεις του Δημάρχου Πύργου Γαβρίλη Λιατσή, ο οποίος υποστήριξε εκτός των άλλων, ότι σε περίπτωση που ο Δήμαρχος Αγρινίου δεν δεχθεί τα σκουπίδια θα έχει ποινικές ευθύνες και διώξεις.

«Φυσικός αλλά και

ηθικός αυτουργός των δηλώσεων Λιατσή είναι ο κ. Κουρουμπλής. Δηλαδή αν αρρωστήσει ένα παιδάκι στον Πύργο από τα σκουπίδια θα φταίει ο Δήμαρχος Αγρινίου ή η Κυβέρνηση. Μα είναι Αριστερή Κυβέρνηση αυτή; Αναρωτιέμαι. Η δικαιοσύνη δεν πρόκειται και δεν μπορεί να καταδικάσει ένα Δήμαρχο ο οποίος λειτουργεί προς όφελος των δημοτών του.

Ο κ. Κουρουμπλής και η Κυβέρνηση μας βάζει το μαχαίρι στο λαιμό. Η πολιτική του τύπου αποφασίζομεν και διατάσσομεν δεν θα περάσει ούτε την δεχόμαστε».

Έτσι λοιπόν επιβεβαιώνονται πλήρως οι προβλέψεις ότι η κόντρα μεταξύ των δύο πολιτικών ανδρών θα εξελιχθεί σε αναμέτρηση μέχρις εσχάτων, την στιγμή πάντως που η μεταφορά των απορριμμάτων από την Ηλεία στην Ναύπακτο ξεκίνησε από χθες.

aggelopoulos