Δεύτερη «καμπάνα» στον ίδιο πρατηριούχο για παράβαση στην εμπορία πετρελαίου θέρμανσης

Με απόφαση της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Π. Ε. Αιτωλοακαρνανίας, επεβλήθη πρόστιμο 5296,00€  σε ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων στο Αγρίνιο, επειδή σε αγορανομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε…

Με απόφαση της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Π. Ε. Αιτωλοακαρνανίας, επεβλήθη πρόστιμο 5296,00€  σε ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων στο Αγρίνιο, επειδή σε αγορανομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε την Tρίτη 15/12/2015 , σε βυτίο διανομής πετρελαίου θέρμανσης ιδιοκτησίας του, βρέθηκε έλλειμμα 50 λίτρων μεταξύ της μετρούμενης κατά τον έλεγχο ποσότητας και της αρχικά φορτισθείσας βάση του συγκεντρωτικού δελτίου αποστολής  και των αποδείξεων εσόδων και  αποδείξεων λιανικής πώλησης.

Ακόμη, σύμφωνα με την έκθεση της αρμόδιας Υπηρεσίας, δεν υπήρχε φάκελος τεκμηρίωσης του όγκομετρητή, δεν υπήρχε πιστοποιητικό σωληνώσεων, ενώ αρνήθηκαν να παραδώσουν στην υπηρεσία το καταγραφικό του βυτίου(το οποίο άλλαξαν με άλλο κανονικό και εμφανιστήκαν στην υπηρεσία με δυο ώρες καθυστέρηση και όχι όπως τους ζητήθηκε άμεσα να προσέλθουν στον χώρο στάθμευσης της υπηρεσίας)το οποίο βρέθηκε κατά τον έλεγχο να ανοίγει από την κάτω πλευρά με εσωτερικό ελατήριο παρακάμπτοντας την σφράγιση.

Να σημειωθεί ότι, στον ίδιο ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων, επεβλήθη προ ολίγων ημερών πρόστιμο για αντίστοιχο λόγο.

Συγκεκριμένα, του είχαν επιβληθεί 391,65   επειδή σε αγορανομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 9/12/2015 σε βυτίο μεταφοράς πετρελαίου θέρμανσης, βρέθηκε περίσσευμα 49,8 λίτρα μεταξύ της μετρούμενης κατά τον έλεγχο ποσότητας και της αρχικά φορτισθείσας βάση του συγκεντρωτικού δελτίου αποστολής . [παράβαση του άρθρου 125. παρ 10 της Υ. Α. Α2-718-ΦΕΚ 2090/Β/31-7-2014  «Κανόνες Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (ΔΙ.Ε.Π.ΠΥ.)]»

Πρόστιμο και σε πρατήριο της Ναυπάκτου

Πρόστιμο 5756,20€ επεβλήθη από τη Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφέρειας  σε ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων στη Ναύπακτο επειδή σε αγορανομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 15/12/2015  βρέθηκε περίσσευμα εκατό 100 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης, δεν είχε εκδοθεί Συγκεντρωτικό Δελτίο Αποστόλης η Δελτίο διακίνησης πετρελαίου για θέρμανση.