«Ο Άνθρωπος με το γαρύφαλλο»

Εκδήλωση - αφιέρωμα στον Νίκο Μπελογιάννη πραγματοποιεί το ΚΚΕ Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων τιμής και μνήμης στο Νίκο Μπελογιάννη και με αφορμή την συμπλήρωση των…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Εκδήλωση - αφιέρωμα στον Νίκο Μπελογιάννη πραγματοποιεί το ΚΚΕ

Στο πλαίσιο των

εκδηλώσεων τιμής και μνήμης στο Νίκο Μπελογιάννη και με αφορμή την συμπλήρωση των 100 χρόνων από την γέννησή του, το ΚΚΕ διοργανώνει την Κυριακή 13/12  στην γενέτειρά του, την Αμαλιάδα Ηλείας, σειρά εκδηλώσεων. Με αφορμή το συγκεκριμένο γεγονός χθες παραχωρήθηκε συνέντευξη τύπου στα γραφεία του ΚΚΕ στο Αγρίνιο, για την προβολή της εκδήλωσης και την συμμετοχή του κόσμου.

Αρχικά, θα μιλήσει ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει αφιέρωμα στην ζωή και την δράση του Μπελογιάννη, απαγγελίες ποιημάτων καθώς και μουσικό αφιέρωμα. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα λειτουργεί έκθεση αρχειακού υλικού με φωτογραφίες, έντυπα, θα προβληθεί ντοκιμαντέρ, ενώ ο ηθοποιός Κώστας Καζάκος θα απαγγείλει το ποίημα του Γιάννη Ρίτσου «Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο».

Κατά τη διάρκεια της

συνέντευξης τύπου, μεταξύ άλλων, ο Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Αιτ/νιας Βαγγέλης Ραμόπουλος υποστήριξε πως «το ΚΚΕ τιμά τον Μπελογιάννη, που ως πρωτοπόρος κομμουνιστής αφιέρωσε τη ζωή του στην πάλη για το δίκιο και τη νίκη του λαού και που έπεσε δολοφονημένος γιατί υπερασπίστηκε με αποφασιστικότητα και θάρρος τους αγώνες, τις θυσίες, τον επαναστατικό χαρακτήρα και την ιστορική αποστολή του ΚΚΕ. Στο πρόσωπό του επίσης τιμάμε και όλους εκείνους που αγωνίστηκαν, διώχτηκαν και από τους οποίους χιλιάδες έπεσαν νεκροί στην πάλη προκειμένου να ανδρωθεί το εργατικό και αγροτικό κίνημα τη δεκαετία 1930 – 1940, να δημιουργηθεί η μεγάλη λαϊκή και ένοπλη αντίσταση του ΕΑΜ ΕΛΑΣ – ΕΠΟΝ και ο ηρωικός ΔΣΕ».

Ο γραμματέας τομεακού συμβουλίου της ΚΝΕ Χρήστος Τριάντης δήλωσε μεταξύ άλλων πως «ιδιαίτερο κάλεσμα απευθύνουμε στις νέες και στους νέους της περιοχή μας γιατί έχουν πολλά και χρήσιμα να μάθουν για τους αγώνες και τις θυσίες του ΚΚΕ και του εργατικού κινήματος, για τα δικαιώματα λαού και της νεολαίας ενάντια στον αυταρχισμό, τη φασιστική κτηνωδία, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και αδικίες, χωρίς πολέμους και κρίσεις. Η πρόσκληση αυτή απευθύνεται και στους εκπαιδευτικούς της περιοχής».

Η αναχώρηση των λεωφορείων θα γίνει την ίδια μέρα. Από το Αγρίνιο και το Αιτωλικό στις 7 το πρωί, από τον Σταθμό του Παλιού Τρένου και το Σταθμό των ΚΤΕΛ στο Αιτωλικό, στις 7.15. Στο Μεσολόγγι στις 7:15 από την ΔΕΗ, από την Ναύπακτο στις 07.45 από την διασταύρωση του Αντιρρίου, και στις 06.00 και 6.30 αντιστοίχως από Βόνιτσα και Αμφιλοχία.

xondros1