Τα απολύτως απαραίτητα στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2016

Με δραματικούς τόνους περιέγραψε το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2016, που ήταν εξάλλου και το κυριότερο θέμα της ημερήσιας διάταξης, ως εισηγητής της δημοτικής αρχής, ο…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Με δραματικούς τόνους

περιέγραψε το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2016, που ήταν εξάλλου και το κυριότερο θέμα της ημερήσιας διάταξης, ως εισηγητής της δημοτικής αρχής, ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαναστασίου «οι προτάσεις και οι εισηγήσεις στη δημοτική αρχή από τους πρώην Καποδιστριακούς Δήμους, την τεχνική υπηρεσία και άλλες υπηρεσίες του Δήμου ξεπερνούσε τα 50 εκ. ευρώ, ποσό που με τα σημερινά οικονομικά δεδομένα, ήταν αδύνατο να βρεθεί. Δόση ΣΑΤΑ έχουμε να λάβουμε από τον περασμένο Μάιο, ενώ όσον αφορά στις οφειλές του Ελληνικού Δημοσίου στον Δήμο Αγρινίου, φέτος δεν έχει δοθεί ούτε ένα ευρώ και συνολικά μας οφείλονται περί τα 2 εκ. ευρώ. Εμείς αυτή την στιγμή κληθήκαμε να συντάξουμε ένα τεχνικό πρόγραμμα προϋπολογίζοντας τις οφειλές αυτές, χωρίς όμως να γνωρίζουμε πότε και αν θα λάβουμε τα χρήματα αυτά.

Ο σχεδιασμός εκ των ουκ άνευ, μ’ αυτά και μ’ αυτά βρίσκεται στον αέρα, καθώς δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει με τα οικονομικά μας. Αυτό είναι καθαρά θέμα της Κυβέρνησης, την ώρα που τα έσοδα του δήμου από τα τέλη ύδρευσης συμπολιτών μας από τους πρώην Καποδιστριακούς Δήμους είναι πενιχρά καθώς πληρώνει μόλις το 35%, έναντι του 96% του Αγρινίου. Κάποιοι Δήμαρχοι στο παρελθόν βλέπετε, χάριζαν τα νερά για να εκλέγονται. Σας το λέω ξεκάθαρα. Το τεχνικό πρόγραμμα του 2016 περιλαμβάνει τα απολύτως απαραίτητα. Ήμασταν αναγκασμένοι. Δεν μπορούσαμε να πράξουμε διαφορετικά. Κάναμε ότι καλύτερο, στηριζόμενοι κυρίως σε ιδίους πόρους και μέσα. Την 1η του Δεκέμβρη συνεδριάζει η ΚΕΔΕ όπου εκεί θα λάβουμε αποφάσεις, για το πώς θα κινηθούμε οι Δήμοι όλης της χώρας».    

Π. Μοσχολιός: «Η δημοτική αρχή χτίζει ήδη το σενάριο της αποτυχίας της»

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε στη δημοτική αρχή ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Παύλος Μοσχολιός χρησιμοποιώντας οξύτατους χαρακτηρισμούς εναντίον της δημοτικής αρχής. Στην τοποθέτησή του στη συζήτηση για το Τεχνικό Πρόγραμμα, ο κ. Μοσχολιός ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η δημοτική αρχή από την αρχή της θητείας της έχει επιδοθεί σε έναν άνευ προηγουμένου κομπασμό και σε μια λογική τα κάνουμε όλα, χωρίς ωστόσο επί της ουσίας να έχει κάνει τίποτα.

Μέχρι σήμερα δεν έχει να επιδείξει, ούτε ένα καινούριο έργο.

Το μόνο που κάνει είναι να μας επιτίθεται διαρκώς, κυρίως ο ίδιος ο Δήμαρχος επαναλαμβάνοντας ότι παρέλαβε από εμάς, καμένη γη και χάος. Θα το πω για μία ακόμη φορά, ότι ήδη χτίζει το σενάριο της αποτυχίας. Στο τεχνικό πρόγραμμα εντοπίζεται μεγάλη ανισοκατανομή, με τις τοπικές κοινότητες και τα διαμερίσματα να τίθενται επί της ουσίας εκτός του προγράμματος.

Τα περισσότερα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και παραδίδονται, είναι έργα που είχαν δημοπρατηθεί από την δική μας δημοτική αρχή και η σημερινή δημοτική αρχή δεν το έχει παραδεχθεί δημοσίως ούτε μία φορά. Παράλληλα νιώθω προσωπικά αδικημένος για το θέμα του Πάρκου. Αναρωτιέμαι που είναι σήμερα όλοι αυτά που τότε αντιδρούσαν. Και όχι μόνο αυτό. Από την άλλη επικροτεί κιόλας την δημοτική αρχή για τις παρεμβάσεις της. Το έργο πολύ φοβάμαι ότι θα χαθεί οριστικά για την πόλη».

Η συζήτηση για το Τεχνικό Πρόγραμμα συνεχίζονταν μέχρι αργά το βράδυ, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι την ερχόμενη Δευτέρα θα πραγματοποιηθούν εκ νέου συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Η πρώτη θα αφορά στον Προϋπολογισμό για το επόμενο έτος και η δεύτερη θέματα που δεν τέθηκαν προς συζήτηση στη χθεσινή συνεδρίαση του σώματος.

Γ. Παπαναστασίου: «Ζητάμε το παλιό νοσοκομείο Αγρινίου ώστε να φιλοξενήσουμε τα τμήματα του Πανεπιστημίου»

Ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της Γαλλίας

Ενός λεπτού σιγή κρατήθηκε στην αρχή της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου, ως ένδειξη αλληλεγγύης στη Γαλλία με αφορμή το πρόσφατο τρομοκρατικό χτύπημα των Τζιχαντιστών. Παράλληλα μετά από αναφορά του Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Αγρινίου Τίμου Παπανικολάου, σχετικά με έγγραφό του Δημάρχου Αγρινίου στο Υπουργείο Υγείας, μέσω του οποίου η δημοτική αρχή ζητά την παραχώρηση του παλαιού νοσοκομείου για την στέγαση των σχολών των τμημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών, σύμφωνα με τον Γιώργο Παπαναστασίου, βούληση του Δήμου είναι η στέγαση των πανεπιστημιακών τμημάτων με την ταυτόχρονη λειτουργία φοιτητικής εστίας και λέσχης, εξοικονομώντας σημαντικά οικονομικά ποσά για το ίδρυμα την ώρα  που η Πρύτανης Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, ως γνωστόν επιθυμεί την μεταφορά των τμημάτων στην Πάτρα λόγω οικονομικής στενότητας όπως η ίδια επικαλείται.

aggelopoulos