Ζητά και το Άκτιο η Γαλλία για τον πόλεμο κατά του ISIS

Η Επιτροπή Ειρήνης Αγρινίου «υψώνει» το πρώτο «OXI» Την συνδρομή της Ελλάδας ζήτησε η Γαλλία για τους βομβαρδισμούς από μαχητικά αεροσκαφών εναντίον στόχων του Ισλαμικού…

agrinio-airport copy

Η Επιτροπή Ειρήνης Αγρινίου «υψώνει» το πρώτο «OXI»

Την συνδρομή της

Ελλάδας ζήτησε η Γαλλία για τους βομβαρδισμούς από μαχητικά αεροσκαφών εναντίον στόχων του Ισλαμικού Κράτους.  Στην κατεύθυνση αυτή, η Γαλλία αιτήθηκε προς τη χώρα μας την παραχώρηση αεροδρομίων και της Δυτικής Ελλάδας μεταξύ αυτών και του Ακτίου καθώς και τα αεροδρόμια της Κρήτης για την μεταστάθμευση των αεροσκαφών της. Ήδη στο Αγρίνιο προκλήθηκαν οι πρώτες αντιδράσεις.

Κληθείς να σχολιάσει

την εξέλιξη αυτή το μέλος της Επιτροπής Ειρήνης Αγρινίου Δημήτρης Δήμας τόνισε πως «η Επιτροπή Ειρήνης Αγρινίου δημοσιοποίησε τις θέσεις της που αφορούν στις επιθέσεις στο Παρίσι. Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε πως υπάρχει ομόφωνη απόφαση του συμβουλίου των Υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έγινε στις Βρυξέλλες, μετά το γαλλικό αίτημα να ενεργοποιηθεί το άρθρο 42/7 της συνθήκης της Ε.Ε. Αυτό σημαίνει την εμπλοκή όλων των κρατών - μελών, όπως και της Ελλάδας, με στρατό και άλλα μέσα, ώστε να ανοίξει ο δρόμος, να γενικευτούν οι επεμβάσεις στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Πρόσχημα είναι οι επιθέσεις στο Παρίσι. Θέλουμε να δηλώσουμε κατηγορηματικά σαν Επιτροπή Ειρήνης Αγρινίου, πως δεν θα επιτρέψουμε καμία χρησιμοποίηση των αεροδρομίων – Νατοϊκών βάσεων που βρίσκονται στο ελληνικό έδαφος για να εξορμούν Νατοϊκά αεροπλάνα και να «μακελεύουν» τους λαούς.

Οι ευθύνες της Κυβέρνησης είναι τεράστιες. Από τη μια πλευρά συμφωνεί και δια του Υπουργού της στους σχεδιασμούς αυτούς, αφού λέει πως η Ευρώπη είναι το σπίτι μας και από την άλλη καθησυχάζει τον λαό ότι δεν θα εμπλακεί στρατιωτικά σε τέτοιους σχεδιασμούς. Στο παρελθόν έχει επαναληφθεί, με τον βομβαρδισμό της Λιβύης, με την χρησιμοποίηση Ελληνικών αεροδρομίων. Το μήνυμά μας είναι, ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών, καμία εμπλοκή της χώρας μας στα επικίνδυνα αυτά παιχνίδια, κανένας Έλληνας φαντάρος έξω από τα σύνορά μας για λογαριασμό ξένων συμφερόντων».

Η κυβέρνηση την ίδια

στιγμή, βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού, διότι κατά πρώτον η Ελλάδα παραδοσιακά διατηρεί καλές σχέσεις με τη Γαλλία, οι οποίες επικυρώθηκαν εκ νέου κατά την διαπραγμάτευση με τους δανειστές και την θετική θέση του Γάλλου Προέδρου Ολάντ, υπέρ των θέσεων Τσίπρα και κατά δεύτερον, η Ελλάδα ως μέλος του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε είναι αναγκασμένη εκ των πραγμάτων, λόγω συμφωνιών, να συνδράμει τις επιχειρήσεις, όπως εξάλλου είχε πράξει και στο παρελθόν στους βομβαρδισμούς της Λιβύης. Την ίδια ώρα ο Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, για λογαριασμό της Ελληνικής Κυβέρνησης, έχει δηλώσει πως η Ελλάδα δεν θα συμμετάσχει στις χερσαίες επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού κράτους της Συρίας.

xondros1