Δωρεάν Οδοντιατρικός Έλεγχος μαθητών δημοτικών σχολείων του Δήμου Αγρινίου

Στο πλαίσιο της δράσης της προληπτικής ιατρικής και προαγωγής της υγείας που υλοποιεί ο Δήμος Αγρινίου, ξεκίνησε από χθες ο δωρεάν προληπτικός οδοντιατρικός έλεγχος σε…

1 οδοντιατρικός έλεγχος   copy

Στο πλαίσιο της δράσης

της προληπτικής ιατρικής και προαγωγής της υγείας που υλοποιεί ο Δήμος Αγρινίου, ξεκίνησε από χθες ο δωρεάν προληπτικός οδοντιατρικός έλεγχος σε μαθητές δημοτικών σχολείων του Δήμου Αγρινίου. Φέτος είναι η τρίτη συνεχή χρονιά που πραγματοποιείται η συγκεκριμένη δράση, η οποία πραγματοποιείται με την συνεργασία και την υποστήριξη του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αγρινίου. Στόχος του προληπτικού προγράμματος είναι η διατήρηση της στοματικής υγείας των παιδιών.

Κατά την περσινή χρονιά διεξήχθη έλεγχος σε 750 παιδιά! Ο Δήμος Αγρινίου μέσα από τις εκδηλώσεις αυτές επιχειρεί να δώσει την δυνατότητα στους πολίτες, να αντιληφθούν την σπουδαιότητα της υγείας τους και εν προκειμένω της στοματικής υγιεινής. Ο έλεγχος θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής περιόδου, ενώ όπως πέρσι, έτσι και φέτος θα περάσουν από το Κοινωνικό Ιατρείο και μαθητές από τα διαμερίσματα του δήμου. Η αρχή του οδοντιατρικού ελέγχου φέτος ξεκίνησε από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου.

2 οδοντιατρικός ελεγχος

Φέτος το ενδιαφέρον ήταν αυξημένο και εκδηλώθηκε νωρίτερα από την έναρξη του προγράμματος. Από την έναρξη του σχολικού έτους μέχρι και σήμερα κατατέθηκαν 20 αιτήσεις από σχολεία της περιοχής.   

Ο Οδοντιατρικός σύλλογος με τους εθελοντές οδοντιάτρους του, βοηθά στον μέγιστο βαθμό το εγχείρημα αυτό. Κατά τον δωρεάν οδοντιατρικό έλεγχο, ο οδοντίατρος εκδίδει μια κάρτα στον εκάστοτε μαθητή για την κατάσταση των δοντιών του, ώστε η οικογένεια να έχει εικόνα και να πράξει αναλόγως.   

xondros1