Αιτωλοακαρνανία: Ο «χάρτης» των ενοικίων φοιτητικής στέγης

Πως διαμορφώνονται σε Αγρίνιο, Μεσολόγγι και Ναύπακτο

 

Τους… τουρίστες έναντι των φοιτητών φαίνεται ότι προτιμούν πλέον πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων προσβλέποντας σε υψηλότερα εισοδήματα μέσα από τις γνωστές πλατφόρμες των βραχυχρόνιων μισθώσεων τύπου Airbnb.

Αυτός είναι κι ένας βασικός λόγος για τον οποίο οι τιμές σχεδόν σε όλες τις φοιτητικές «γειτονιές» πόλεων, όπου λειτουργούν Πανεπιστημιακά ιδρύματα, εμφανίζονται φέτος αυξημένες σε ποσοστό 10% περίπου, σε σχέση με άλλες χρονιές.

Τα στοιχεία προέρχονται από το δίκτυο κτηματομεσιτικών υπηρεσιών που κατέγραψε τις τιμές για τις φοιτητικές κατοικίες σε όλη την Ελλάδα. Μία ακόμη τάση της φετινής χρονιάς που επανέρχεται μάλιστα για πρώτη φορά μετά από τη μακρά περίοδο της κατάρρευσης της ελληνικής κτηματαγοράς, έχει να κάνει με τα αυξημένα αιτήματα στα μεσιτικά γραφεία για αγορά φοιτητικής κατοικίας.

Εκτός της αγοράς, ειδικά σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα λειτουργεί πολύ και η λύση των student flats ή student studios που προσφέρουν ολοκληρωμένες λύσεις διαμονής του φοιτητή.

Πως διαμορφώνονται όμως για τη φετινή χρονιά οι τιμές των ενοικίων στην Αιτωλοακαρνανία;

Στο Αγρίνιο, τα ενοίκια στις γκαρσονιέρες κυμαίνονται από 150 έως 250 ευρώ και στα δυάρια (περιορισμένος αριθμός) από 260 έως 300 ευρώ.

Στο Μεσολόγγι, ο φοιτητής μπορεί να βρει γκαρσονιέρα από 120 έως 150 ευρώ και δυάρι από 180 έως 220.

Στη Ναύπακτο, η τιμή της γκαρσονιέρας ξεκινά από τα 120 ευρώ και του δυαριού από 220 ευρώ. 

Επιμέλεια: Νίκος Αγγελόπουλος 

Νόμιμα ένα εκατομμύριο αυθαίρετα – Πάνω από 35.000 οι δηλώσεις στην Δυτική Ελλάδα!