Αιτωλοακαρνανία: Στο Χαλίκι συγκεντρώθηκαν οι αγρότες (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Στον κόμβο του Χαλικίου συγκεντρώθηκαν οι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για συγκεκριμένα πράγματα, τα οποία αναλύουν σε ανακοινώσεις τους.

Στις 10.30 το πρωί έγιναν προσυγκεντρώσεις στο Αγγελόκαστρο και στον κόμβο της Συκιάς και στη συνέχεια έγινε πορεία μηχανημάτων τρακτέρ και αγροτικών αυτοκινήτων προς τον κόμβο του Χαλικίου όπου ήρθαν και τρακτέρ από Κατοχή και Νεοχώρι. Η συγκέντρωση δεν είναι ιδιαίτερα δυναμική, ενώ η παρουσία της αστυνομίας είναι έντονη.

Το πλαίσιο των διεκδικήσεων αφορά στις κατώτερες εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, στην αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος, στην μείωση του κόστους παραγωγής, στην κατάργηση του αντιασφαλιστικού νόμου, στην κάλυψη των ζημιών στο 100% από τον ΕΛΓΑ, στο να μην ισχύσουν οι περικοπές στις επιδοτήσεις – ενισχύσεις, στην αύξηση στα 12.000 ευρώ, συν 3.000 ευρώ για κάθε παιδί, στο να μην γίνονται κατασχέσεις και πλειστηριασμοί πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ, στην μείωση του αφορολογήτου ορίου, και στο σταμάτημα των «αγροτοδικείων».

aixmi-news.gr

agrotes1

agrotes2

Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Αιτωλοακαρνανίας