Αιτωλοακαρνανία: Σε αυξημένη ετοιμότητα τα νοσοκομεία για τις λοιμώξεις και τη γρίπη

Αιτωλοακαρνανία: Σε αυξημένη ετοιμότητα τα νοσοκομεία για τις λοιμώξεις και τη γρίπη

 

Αυξημένη η επισκεψιμότητα στα εξωτερικά ιατρεία – Αρκετές νοσηλείες στη Βραχεία

Αιτωλοακαρνανία: Σε αυξημένη ετοιμότητα τα νοσοκομεία για τις λοιμώξεις και τη γρίπη

«Πανέτοιμα τα νοσοκομεία μας» διαβεβαιώνει ο Διοικητής του Νοσοκομείου Αγρινίου Δημήτρης Μιχάλης

 

 

Ένα ιδιαίτερα εκρηκτικό «τοπίο» διαμορφώνεται στο χώρο της δημόσιας υγείας στην περιοχή, από τις πρώτες κιόλας μέρες του 2017, ελέω της απειλή της νέας γρίπης, της εισερχόμενης σύμφωνα με όλες τις προβλέψεις γρίπης των πτηνών (καταγεγραμμένο κρούσμα στον Έβρο), σε συνδυασμό με την υπάρχουσα γαστρεντερίτιδα που σαρώνει καθώς και τις λοιμώξεις – συμπεριλαμβανομένων και αυτών του αναπνευστικού – που θερίζουν ελέω και τζακιών και ατμοσφαιρικής ρύπανσης (αιθαλομίχλης).

Ήδη στα δημόσια νοσοκομεία και της περιοχής έχει σημάνει συναγερμός για την αντιμετώπιση αυξημένων περιστατικών, ενώ την ίδια ώρα σε καθημερινή βάση επικρατεί το αδιαχώρητο τόσο στα εξωτερικά ιατρεία όσο και στις κλινικές των νοσοκομείων από περιστατικά ιώσεων , λοιμώξεων, με την γαστρεντερίτιδα να θερίζει.

«Υπάρχει αυξημένη ετοιμότητα στο νοσοκομείο μας σε ένα είδος θα λέγαμε συναγερμού. Πράγματι είναι αυξημένες οι ιογενείς λοιμώξεις του αναπνευστικού. Βρίσκονται σε έξαρση, σε επιδημία. Πάντως είναι όλες ιογενείς ενώ το ευτυχές είναι ότι δεν έχουν παρουσιαστεί περιστατικά γρίπης. Από την άλλη, πάρα πολλά είναι περιστατικά γαστρεντερίτιδας και πολλά μάλιστα από αυτά για να αντιμετωπιστούν χρειάζονται εισαγωγή στην Βραχεία Νοσηλεία. Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει παρουσιαστεί κάποιο ιδιαίτερα σοβαρό περιστατικό. Όπως και να χει εμείς είμαστε καθ’ όλα έτοιμοι για να αντιμετωπίσουμε την οποιαδήποτε κατάσταση παρουσιαστεί» ανέφερε μιλώντας για το θέμα στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» ο Διοικητής του Νοσοκομείου Αγρινίου Δημήτρης Μιχάλης.

Νίκος Αγγελόπουλος για την εφημερίδα «Συνείδηση» 

 

Διαβάστε ακόμα:

Συμβουλές για τις μετακινήσεις πολιτών με κακοκαιρία στην Αιτωλοακαρνανία