ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑιτωλοακαρνανία: Πάνω από 1.400 παιδιά συμμετείχαν σε μεγάλο εκπαιδευτικό πρόγραμμα εξοικείωσης με την αναπηρία (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Αιτωλοακαρνανία: Πάνω από 1.400 παιδιά συμμετείχαν σε μεγάλο εκπαιδευτικό πρόγραμμα εξοικείωσης με την αναπηρία (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Αιτωλοακαρνανία: Πάνω από 1.400 παιδιά συμμετείχαν σε μεγάλο εκπαιδευτικό πρόγραμμα εξοικείωσης με την αναπηρία (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Με αφορμή τη 15η Οκτωβρίου Παγκόσμια Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού για τους τυφλούς, έλαβε χώρα σε τέσσερις δήμους της Αιτωλοακαρνανίας, ευρείας έκτασης εκπαιδευτικό πρόγραμμα εξοικείωσης των παιδιών με την αναπηρία.
Πιο συγκεκριμένα 14 έως 18 Οκτωβρίου 2018, επισκέφθηκε την Αιτωλοακαρνανία ο δικηγόρος, Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών και συνεργάτης του Συνδέσμου Κοινωνικής Ευθύνης Παιδιών & Νέων, κ. Βαγγέλης Αυγουλάς.
Ο κ. Αυγουλάς ήταν προσκεκλημένος του Γραφείου Κοινωνικής Διακονίας της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας και του Ανοικτού Κέντρου Αγωγής και Προαγωγής της Υγείας της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πολιτισμού του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.
Ο κ. Αυγουλάς ο οποίος έχει γεννηθεί τυφλός, μίλησε σε πάνω από 1.400 μαθητές για τη χρήση του λευκού μπαστουνιού και το σκύλο οδηγό τυφλών, για τη χρησιμότητα των νέων τεχνολογιών στη ζωή των τυφλών, οι μαθητές άγγιξαν την ανάγλυφη γραφή Braille των τυφλών, ρώτησαν ελεύθερα ότι τους φαινόταν «περίεργο» ή «διαφορετικό», έμαθαν για τις βασικές τεχνικές συνοδείας τυφλού από βλέποντα οδηγό κ.α.
Στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος ήταν οι μαθητές και μαθήτριες να έρθουν βιωματικά σε επαφή με την καθημερινότητα των νέων με αναπηρία όρασης και επίσης να καταλάβουν ότι μπορεί να μας τύχει μια μεγάλη δυσκολία ξαφνικά, αλλά πρέπει να βρούμε τον τρόπο να την αντιμετωπίζουμε και να προχωράμε, γιατί η ζωή συνεχίζεται!
Το πρόγραμμα διεξήχθει στους Δήμους Αγρινίου, Μεσολογγίου, Αμφιλοχίας και Θέρμου και το παρακολούθησαν τα εξής Σχολεία:
1ο και 5ο Δημοτικό Μεσολογγίου, 1ο Γυμνάσιο Μεσολογγίου, 1ο, 2ο και 3ο Δημοτικό Αμφιλοχίας και η Α’ Γυμνασίου της πόλης, Δημοτικό και Γυμνάσιο Θέρμου, 2ο, 5ο, 7ο και 10ο, Δημοτικό Αγρινίου και το 2ο Γυμνάσιο Αγρινίου.
Διοργάνωση:
1. Γραφείο Κοινωνικής Διακονίας Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας,
2. Ανοικτό Κέντρο Αγωγής και Προαγωγής της Υγείας Κοινωφελοὐς Επιχείρησης Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου
3. Γραφείο Εθελοντισμού Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου

Υποστήριξη:
Αντιπεριφέρεια Αιτωλοακαρνανίας
Δήμος Αγρινίου
Δήμος Αμφιλοχίας
Δήμος Θέρμου
Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας
Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσολογγίου και
Αγρινίου/Θέρμου
Α´ και Β´ Ε.Λ.Μ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

Την έναρξη του Εκπαιδευτικού Προγράμματος κήρυξε στην Αίθουσα της Αντιπεριφέρειας στο Μεσολόγγι, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς, ο οποίος μίλησε με θερμά λόγια για τον κ. Αυγουλά και το κοινωνικό του έργο πανελλαδικά και ανακοίνωσε ότι η Μητρόπολη θα επεκτείνει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα αυτό και σε άλλα σχολεία του Νομού.
Τον κ. Αυγουλά και τους μαθητές του προγράμματος, υποδέχθηκαν κατά τόπους η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας κα Χριστίνα Σταρακά, ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας κ. Απόστολος Κοιμήσης με τον Αντιδήμαρχο κ. Νίκο Χούτα και την Πρόεδρο Κοινωνικής Ανάπτυξης Δήμου Αμφιλοχίας – Δημοτικό Σύμβουλο κα Σοφία Γούλα, η Αντιδήμαρχος Θέρμου κα Γιάννα Καλημέρη, η Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Αγρινίου κα Μαρία Σαλμά, η οποία συμμετείχε και σε βιωματική άσκηση με το Λευκό Μπαστούνι των τυφλών, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α-Βάθμιας Εκπαίδευσης Αγρινίου – Θέρμου κ. Ηλίας Παπαχρήστος, και ο Θεόδωρος Τσιλίκας ως εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

e-maistros.gr

ekdilosi

ekdilosi.jpg3_

ekdilosi.jpg2_ (1)

ekdilosi

Απόπειρα αυτοκτονίας 41χρονης στο Αγρίνιο – Κατανάλωσε χάπια

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr