ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑιτωλοακαρνανία: Στο μικροσκόπιο τα προβλήματα των νοσοκομείων

Αιτωλοακαρνανία: Στο μικροσκόπιο τα προβλήματα των νοσοκομείων

Αιτωλοακαρνανία: Στο μικροσκόπιο τα προβλήματα των νοσοκομείων

Καταγράφονται οι «αρρυθμίες» αγώνας δρόμου για την ενίσχυση των «πονεμένων» κλινικών

Επίσκεψη -πιθανότατα την άλλη εβδομάδα- στην Αιτωλοακαρνανία, του νέου Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη

Την πρώτη του επίσκεψη και επίσημα ως Διοικητής της 6ης ΥΠΕ θα πραγματοποιήσει σύμφωνα με πληροφορίες της «Σ» τις αμέσως επόμενες ημέρες, ο Γιάννης Καρβέλης. Ο κ. Καρβέλης, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του θέλει χωρίς να χαθεί χρόνος μιας και τα προβλήματα της υγείας δεν μπορούν να περιμένουν, να έχει σαφή εικόνα για τις ελλείψεις και τα ζητήματα σε κάθε περιοχή. Το ίδιο θα γίνει και στην Αιτωλοακαρνανία, όπου στην επερχόμενη επίσκεψή του ο κ. Καρβέλης θα καταγράψει ελλείψεις και αιτήματα. Για το λόγο αυτό θα επισκεφθεί τα Νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου.

Σε ότι αφορά την συμπλήρωση του παζλ στη Διοίκηση της ΥΠΕ αναμένεται εντός των προσεχών ημερών με την τοποθέτηση των δύο υποδιοικητών.

Που πρέπει να εστιάσει η νέα Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ

Παρά το γεγονός ότι τα προηγούμενα χρόνια έγινε μία προσπάθεια ανάταξης του συστήματος υγείας, ορισμένα προβλήματα και μάλιστα επιτακτικής σημασίας παραμένουν στο Νοσοκομείο Αγρινίου. Η παθολογική κλινική και το τμήμα επειγόντων περιστατικών, τμήματα που αλληλοεπηρεάζονται, συνεχίζουν να παρέχουν υπηρεσίες υγείας με ελλείψεις στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι πρόσφατα οι γιατροί της παθολογικής έκαναν εφημερίες με εντέλλεσθαι…

Στα ΤΕΠ η προκήρυξη έξι θέσεων γιατρών δεν έχει ακόμη τελεσφορήσει, με αποτέλεσμα μια «τομή» για το Νοσοκομείο να αναμένεται ακόμη. Είναι λοιπόν επιτακτική ανάγκη το ΤΕΠ να λειτουργήσει αυτόνομα για να μπορέσουν να «ανασάνουν» οι κλινικές του Νοσοκομείου και δη οι κλινικές αιχμής, όπως η Παθολογική.

Τα ΤΕΠ εξάλλου ας θυμηθούμε ότι είναι η «βιτρίνα» του κάθε νοσοκομείου. Είναι η πρώτη εικόνα που παίρνει ο πολίτης προσερχόμενος σε ένα Νοσοκομείο και είναι κρίσιμο αυτή η πρώτη εικόνα να είναι καλή.

Νίκος Αγγελόπουλος – Εφημερίδα “Συνείδηση”

Αποδοχή χρηματοδότησης για το Περιβαλλοντικό Παρατηρητήριο από το Δημοτικό Συμβούλιο

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr