Αιτωλοακαρνανία: “Άφησαν αβοήθητο ανάπηρο φυλακισμένο και πέθανε”

Αιτωλοακαρνανία: “Αφησαν αβοήθητο ανάπηρο φυλακισμένο και πέθανε”

Το Δ.Σ. της Ελληνικής Ενωσης για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας Δυτ. Ελλάδας με ανακοίνωσή του εκφράζει τα συλλυπητήρια του για τον χαμό του Θόδωρου Μαδιά, αλλά παράλληλα μεταφέρει και την δυσφορία του προς την Πολιτεία για την έλλειψη φροντίδας αναπήρων ατόμων που είναι έγκλειστα.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρεται: Το ΕΕΑΣΚΠ εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του, για την απώλεια του Προέδρου του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ Ν. Αιτωλοακαρνανίας «Η ΕΛΠΙΔΑ» Θεόδωρου Μαδιά και τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Ο αγωνιστής και πρωτεργάτης του Αναπηρικού Κινήματος έφυγε με την πικρία του άδικου σωφρονιστικού συστήματος απέναντι στα Άτομα με Αναπηρία διότι δεν του παρεχόταν οι κατάλληλες συνθήκες για τις απαραίτητες ανάγκες του.
Τα Άτομα με Αναπηρία χρήζουν ειδικής πρόνοιας από το κράτος. Ο Θόδωρος ήταν σε χώρο εγκλεισμού λόγω δικαστικής απόφασης, αλλά δυστυχώς χωρίς τις κατάλληλες υποδομές, οπότε επιδεινώθηκε τραγικά η κατάσταση της υγείας του, με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να ανταπεξέλθει και ταξίδεψε μακριά μας.
Παίρνοντας ως αφορμή τον Θόδωρο απαιτούμε από την Πολιτεία, ανθρώπινες συνθήκες στις ελληνικές φυλακές επανδρώνοντάς τις με επικουρικό προσωπικό, που θα είναι φροντιστές αυτών που αδυνατούν να αυτονομηθούν και να αυτοσυντηρούνται.
Χάσαμε έναν πιστό φίλο και υποστηρικτή του Σωματείου της ΕΕΑΣΚΠ στο Αγρίνιο.
Θα τον θυμόμαστε πάντα με βροντερή φωνή να διεκδικεί με σθένος τα αυτονόητα για τα ΑμεΑ και υποσχόμαστε να συνεχίσουμε το άξιο έργο του.

Καλό Ταξίδι στον Παράδεισο Πρόεδρε Μαδιά!
Το Δ.Σ.

Ο Θόδωρος Μαδιάς είχε καταδικαστεί για απάτη σε βαρός του δημοσίου για υπόθεση που εκτυλίχθηκε το 1998-1999, αλλά έγινε γνωστή μετα απο 16 χρόνια περίπου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ο θάνατος του έστησε … καρτέρι λίγο μετά την αλλαγή του χρόνου!