Αιτωλοακαρνανία: Κανένα σχολείο χωρίς πετρέλαιο θέρμανσης

Με γεμάτες τσέπες οι σχολικές επιτροπές

Στα αζήτητα παραμένει και φέτος το πετρέλαιο θέρμανσης στην Αιτωλοακαρνανία. Η διάθεση ξεκίνησε από τις 15 Οκτωβρίου και μέχρι στιγμής το ενδιαφέρον είναι μηδαμινό. Σε αυτό συντελεί η παρατεταμένη καλοκαιρινή διάθεση του καιρού, αλλά κυρίως το γεγονός ότι φέτος το πετρέλαιο είναι κατά 20 λεπτά ακριβότερο, με την τιμή του να διαμορφώνεται στο 1,20 ευρώ. Πέρσι, κατά την περίοδο έναρξης διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης, είχε διαπιστωθεί ραγδαία μείωση της ζήτησης σε σχέση με το 2016 κατά περίπου 30%, άρα φέτος η κατάσταση αναμένεται ακόμη πιο δύσκολη.

Πάρα το γεγονός ότι τα νοικοκυριά γύρισαν την πλάτη στο πετρέλαιο θέρμανσης, οι σχολικές επιτροπές της περιοχής έχουν εξασφαλίσει την αναγκαία χρηματοδότηση για την προμήθεια πετρελαίου στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Αιτωλοακαρνανία.

Στόχος των επιτροπών, είναι να καλυφθούν οι ανάγκες και οι μαθητές τις ώρες της διδασκαλίας να μην κρυώνουν, αλλά και ανάγκες που προκύπτουν για γραφική ύλη ή άλλες υποχρεώσεις των σχολικών μονάδων.

Βέβαια, εφόσον η χρηματοδότηση για το πετρέλαιο έχει εξασφαλιστεί, οι σχολικές κοινότητες πλέον λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα ώστε να αποτρέψουν φαινόμενα κλοπής από τις δεξαμενές των σχολείων, που παρουσιάστηκε πέρσι, αλλά και παλιότερα στην περιοχή.

Όπως δήλωσε στη «Σ» ο Προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, Χρήστος Κολοβός: «όλα τα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία του νομού μας προμηθεύτηκαν με πετρέλαιο θέρμανσης, καθώς οι κατά τόπους σχολικές επιτροπές έλαβαν στην ώρα τους την Τρίτη για το 2018 κρατική χρηματοδότηση. Δεν αναμένεται να προκύψει το παραμικρό πρόβλημα».

Νίκος Αγγελόπουλος – Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση» 

Συνελήφθη φυγόποινος στο Αγρίνιο – Εκκρεμούσε σε βάρος του φυλάκιση 3 ετών και 4 μηνών