ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΑιτωλικό: Στο ίδιο έργο θεατές στο Χαλίκι (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Αιτωλικό: Στο ίδιο έργο θεατές στο Χαλίκι (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Αιτωλικό: Στο ίδιο έργο θεατές στο Χαλίκι (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν στην περιοχή Χαλίκι και Κεφαλόβρυσο Αιτωλικού από την έντονη βροχόπτωση.

Για μια ακόμη φορά αρκετοί κάτοικοι και επιχειρηματίες βρέθηκαν βουτηγμένοι στα λασπόνερα, αφού τα ρέματα δεν κατάφεραν να απορροφήσουν όλο τον όγκο του νερού που κατέβηκε από τον Αράκυνθο. Η παλιά εθνική οδός επίσης πλημμύρισε και για αρκετή ώρα η κυκλοφορία διακόπηκε, ενώ γενικότερα γινόταν με δυσκολία. Οι διαμαρτυρίες των κατοίκων ήταν ιδιαίτερα έντονες, αφού όλα αυτά τα χρόνια που συμβαίνουν τα φαινόμενα δεν πάρθηκαν τα κατάλληλα μέτρα, που δεν είναι άλλα από τον έγκαιρο καθαρισμό των ρεμάτων και των χειμάρρων.

Οι παθόντες αναρωτιούνται τι έγινε όλα αυτά τα χρόνια από την πλευρά του δήμου, της Περιφέρειας και γενικά της Πολιτείας, προκειμένου να γλυτώσουν οι περιουσίες τους. Και αυτή τη φορά παρασύρθηκαν βαρέλια και εργαλεία για την διαλογή της ελιάς, οικόσιτα ζώα, αυτοκίνητα βρέθηκαν μέσα στα λασπόνερα, και επιχειρήσεις βρέθηκαν να κολυμπούν.

Στο σημείο βρέθηκαν για μια ακόμη φορά οι Αντιπεριφερειάρχες, οι υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας, αντιδήμαρχοι και άλλοι αιρετοί, για να διαπιστώσουν τις ζημιές και να δρομολογήσουν από δω και στο εξής ενέργειες που όλα αυτά τα χρόνια δεν έγιναν. Ελπίδα όλων είναι να γίνουν τώρα για να πάψει αυτό το μαρτύριο κάθε φορά που βρέχει, διότι δεν είναι μόνο ότι χάνονται περιουσίες, αλλά κινδυνεύουν και ανθρώπινες ζωές.

Επιπλέον στον κεντρικό δρόμο του Κεφαλόβρυσου το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο καθώς ο εργολάβος του έργου της αποχέτευσης δεν αποκατέστησε το κομμάτι του δρόμου απ’ όπου πέρασαν οι αγωγοί με αποτέλεσμα να παρασυρθούν αδρανή υλικά και να φράξουν τα φρεάτια και να πλημμυρίσει η παλιά Εθνική Οδός. Από το καλοκαίρι ακόμα ο νεοκλεγής δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Μασαούτης, είχε ζητήσει την αποκατάσταση τουλάχιστον του επικίνδυνου αυτού τμήματος αλλά ο εργολάβος ήθελε να ολοκληρώσει πρώτο το έργο και μετά να κάνει την αποκατάσταση.

aixmi-news.gr / Βάσω Βήττα

Μεγάλες ζημιές σε βαμβάκια, καλαμπόκια, κηπευτικά και ελιές στο Μεσολόγγι

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr