Αίτημα για σύγκληση έκτακτου Περιφερειακού συμβουλίου από τον Ν. Φαρμάκη

Τις τελευταίες ημέρες, στην Αιτωλοακαρνανία, βιώσαμε ακραία καιρικά φαινόμενα, που είχαν ως συνέπεια σοβαρές ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις πολιτών αλλά και καταστροφές στο οδικό δίκτυο. Ευτυχώς, από καθαρή τύχη, οι πλημμύρες δεν κόστισαν σε ανθρώπινες ζωές. Κόστισαν όμως πολύ σε περιουσίες πολιτών, αποδεικνύοντας ελλείψεις και παραλείψεις υπευθύνων.

Δυστυχώς τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, χωρίς καμία αρμόδια ενημέρωση παρακολουθούμε τις κινήσεις της Περιφερειακής Αρχής και τις αλλεπάλληλες συναντήσεις με αρμόδιους φορείς. Με έκπληξη μάλιστα γίναμε μάρτυρες σύσκεψης στο Μεσολόγγι, με τη συμμετοχή του Υπουργού κ.Σκουρλέτη, παρουσία πολλών, εκτός από εμάς.

Επειδή οφείλουμε να ενημερωθούμε αρμοδίως για τα όσα έγιναν τις τελευταίες ημέρες στον τόπο μας.

Επειδή οφείλουμε να ενημερωθούμε αρμοδίως για τα όσα δεν έγιναν και οδήγησαν στα γνωστά σε όλους μας αποτελέσματα.

Επειδή οφείλετε να ενημερώσετε το Σώμα για την πορεία των εργασιών αποκατάστασης των ζημιών.

Επειδή σε αυτή τη φάση θα πρέπει να συζητηθεί ο σχεδιασμός των επόμενων κινήσεων της Περιφέρειας αναφορικά με την πολιτική αντιμετώπισης τέτοιων φαινομένων αρχικώς και παράλληλα την στρατηγική αντιπλημμυρικής προστασίας.

Επειδή αποτελεί θεσμικό δικαίωμα των περιφερειακών συμβούλων ο έλεγχος της Περιφερειακής Αρχής και η ενημέρωσή τους για τόσο σημαντικά θέματα.

Επειδή ταυτόχρονα με όλα τα υπόλοιπα θα πρέπει να αποφασισθούν και πρωτοβουλίες που μπορούν ληφθούν προς ανακούφιση των πληγέντων αλλά και εν συνόλω των κατοίκων της περιοχής.

Θεωρούμε απαραίτητο, χωρίς καμία καθυστέρηση να συγκαλέσετε ΑΜΕΣΑ έκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο και μάλιστα στην Αιτωλοακαρνανία, όπου θα μπορέσουν να συζητηθούν όλα τα ανωτέρω, παρουσία όλων των αρμοδίων φορέων.

Γραφεία Επιτροπών Καταγραφής Ζημιών από το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας