Οι κρητικοί αγρότες πήραν στο κυνήγι διμοιρία των ΜΑΤ! (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

– Τα αίματα άναψαν όταν οι αγρότες της Κρήτης έμαθαν ότι η αστυνομία δεν επέτρεπε να φτάσει στο υπουργείο φορτηγό με ντομάτες που ήθελαν να…

1455262277624459

– Τα αίματα άναψαν όταν οι αγρότες της Κρήτης έμαθαν ότι η αστυνομία δεν επέτρεπε να φτάσει στο υπουργείο φορτηγό με ντομάτες που ήθελαν να μοιράσουν στον κόσμο – ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΝΗΓΗΤΟ
– Χιλιάδες οι αγρότες της Κρήτης έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης
– Φρούριο το κέντρο της Αθήνας με χιλιάδες αστυνομικούς επί ποδός
– Μπλόκα παντού από την τροχαία και έλεγχοι ακόμη και στις καρότσες φορτηγών για κρυμμένα τρακτέρ
– Έκοψαν τα τρακτέρ στον Ισθμό οι αστυνομικοί, θα κάνουμε αλλού κινητοποίηση λένε οι αγρότες
– Καθ” οδόν προς την Αθήνα 20 τρακτέρ που ξεκίνησαν στις 04:00 από τη Νίκαια
– Κλείνουν σταδιακά όλοι οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας


Οι αγρότες είναι εδώ. Δίνουν δυναμικό παρόν από τα ξημερώματα στην Αθήνα. Η απόβαση ξεκίνησε από το λιμάνι του Πειραιά με περισσότερους από 2.500 αγρότες από την Κρήτη να φτάνουν πρώτοι στην Πρωτεύουσα. Ήδη οι πρώτοι αγρότες έχουν φτάσει κοντά στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης το οποίο θυμίζει φρούριο λόγω της συγκέντρωσης μεγάλης αστυνομικής δύναμης.Οι αγρότες από την Κρήτη “έπλεξαν” τις “κατσούνες” τους, τις μαγκούρες τους και κινήθηκαν προς τη δύναμη των ΜΑΤ.Οι αγρότες διευκρίνισαν ότι δεν θέλουν να προκαλέσουν επεισόδια και κάλεσαν και τους αστυνομικούς να κάνουν το ίδιο, λέγοντας ότι θέλουν να προχωρήσουν σε συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας με κατάληψη μόνο της εισόδου του κτηρίου.

«Μέχρι τα σκαλοπάτια θα πάμε», είπαν χαρακτηριστικά στον επικεφαλής Αστυνομικό. «Θα μείνουμε δύο ώρες και θα φύγουμε. Δεν θα μπούμε καν στο κτήριο», είπαν, ζητώντας χαρακτηριστικά από τους αστυνομικούς αν θέλουν να δημιουργήσουν κλοιό εντός του κτηρίου.

  Οι πιο… αναγνωρίσμιμοι Κρητικοί αγρότες

Ο Στάθης Στιβακτάκης και ο Αντώνης Ψαράκης

  Η στιγμή που πετούν τις ντομάτες

  Έκλεισαν δρόμοι στο Κέντρο

Έκλεισαν πριν από λίγο και οι οδοί Αχιλλέως και Δεληγιάννη στο Μεταξουργείο, λόγω των συγκεντρώσεων των αγροτών. Νωρίτερα είχαν κλείσει οι οδοί Αθηνάς, Πειραιώς και Αγίου Κωνσταντίνου.
Μεγάλες δυσκολίες στις μετακινήσεις τους αναμένεται να αντιμετωπίσουν σήμερα οι κάτοικοι της πρωτεύουσας, καθώς σταδιακά θα κλείνουν οι περισσότεροι κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας.Comments(0)

  Ενός λεπτού σιγή για τους νεκρούς της τραγωδίας στη Κίναρο

Οι αγρότες στην Ισθμό κράτησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των τριών χειριστών του ελικοπτέρου που συνετρίβη τα ξημερώατα της Πέμπτης στη νήσο Κίναρο.

  Ξεφορτώνουν νταλίκες στον Ισθμό!

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συγκέντρωση αγροτών από την Πελοπόννησο και τη Δυτική Ελλάδα, στα διόδια του Ισθμού. Εκεί έχουν φτάσει οι αγρότες με τα τρακτέρ φορτωμένα σε συρόμενες νταλίκες από τη Λακωνία και αναμένονται κάποιες ακόμα νταλίκες από τη Ναύπακτο και από τον Πύργο Ηλείας, που έχουν καθυστερήσει λόγω των μπλόκων της αστυνομίας στους δρόμους.
Ο Χρήστος Αναγνωστάκος από τη Λακωνία δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι, από τη Σπάρτη μέχρι τον Ισθμό, τα αστυνομικά μπλόκα που συνάντησαν και τους έκαναν ελέγχους ήταν πολλά. Ενδεικτικά ανέφερε ότι έγιναν έλεγχοι στου Αρδάμη όρια Αρκαδίας – Λακωνίας, στην Τεγέα ύψος Σακελλαράκου, στα διόδια του αυτοκινητόδρομου κι αυτή την ώρα έφτασαν στον Ισθμό και ξεφορτώνουν από τις νταλίκες τα δεκατρία τρακτέρ που έφεραν από τη Σπάρτη.

Πρόσθεσε ότι είναι αποφασισμένοι να φτάσουν με τα τρακτέρ στην Αθήνα και θα τα βάλουν προπομπούς στην αυτοκινητοπορεία μαζί με τα αγροτικά αυτοκίνητα και δεκάδες λεωφορεία που έχουν φτάσει στον Ισθμό από όλη την Πελοπόννησο και τη Δυτική Ελλάδα, μόλις φτάσουν και τα τρακτέρ από τον Πύργο και τη Ναύπακτο, όπου έχουν καθυστερήσει και θα κινήσουν όλοι μαζί για την Αθήνα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

  Οι ντομάτες στο… υπουργείο

Οι αγρότες επέστρεψαν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αλλά αυτή τη φορά βρήκαν ΜΑΤ παρατεταγμένα στην είσοδο. Και με τις ντομάτες που μάζεψαν νωρίτερα από την πλατεία Καραϊσκάκη, άρχισαν να τις πετούν στα παράθυρα του υπουργείου, ενώ άδειασαν και ένα καφάσι μπροστά στα πόδια των αστυνομικών!

  Η στιγμή της έντασης Vol2

  Καρέ καρέ η ένταση

  Ο διάλογος μετά την ένταση!

  «Φέραμε ντομάτες για να μοιράσουμε στον κόσμο»

Όλα έγιναν για μια νταλίκα ντομάτες, τις οποίες, όπως είπε ένας από τους αγρότες, είχαν φέρει οι Κρητικοί για να μοιράσουν στον κόσμο έξω από το υπουργείο! Όταν τους ενημέρωσαν ότι η αστυνομία μπλόκαρε τη νταλίκα για να μη φτάσει στο Αγροτικής Ανάπτυξης, έγινε… χαμός!

Οι ντομάτες βρέθηκαν στο δρόμο και οι αγρότες τις μάζεψαν από το δρόμο.

  ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ!

  Ένταση! Πήραν στο κυνήγι τα ΜΑΤ!

Φτάνοντας στην πλατεία Καραϊσκάκη, οι αγρότες είδαν μια διμοιρία ΜΑΤ και εκεί συνέβη κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί: πήραν το κυνήγι τη διμοιρία των ΜΑΤ που το έβαλε ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ στα πόδια στη θέα των εξαγριωμένων αγροτών! Οι αγρότες πέταξαν επίσης μπουκάλια κατά αστυνομικών, ενώ ένα περιπολικό της τροχαίας γκάζωσε και… εξαφανίστηκε!

  Ολοταχώς προς την πλατεία Καραϊσκάκη!

Οι Κρητικοί αγρότες που έχουν συγκεντρωθεί στο υπουργείο Ανάπτυξης αποφάσισαν να φύγουν από την πλατεία Βάθη και να κινηθούν προς την πλατεία Καραϊσκάκη γιατί ενημερώθηκαν ότι εκεί έχει εγκλωβιστεί αυτοκίνητο με φρούτα που έφτασε με το καράβι το πρωί στην Αθήνα!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

  Αγρότες Κορίνθου: Θα περάσουμε στην Αθήνα!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

  Κλείνουν δρόμοι στο κέντρο

Κλειστές είναι αυτή την ώρα οι οδοί Αθηνάς, Πειραιώς και Αγίου Κωνσταντίνου, λόγω των συγκεντρώσεων των αγροτών, που φτάνουν σταδιακά από όλη την Ελλάδα.
Μετ΄εμποδίων θα διεξάγεται σήμερα η κίνηση, καθώς σε λίγη ώρα, αναμένεται να κλείσουν οι περισσότεροι κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας.

  Με τις κατσούνες στα χέρια!

Από τη στιγμή που έφτασαν στον Πειραιά, μέχρι και που συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης, οι αγρότες από την Κρήτη είχαν στα χέρια τους τις «κατσούνες» τους. Εντυπωσιακή η εικόνα έξω από το υπουργείο όταν τις «έμπλεξαν» μεταξύ τους και έκαναν πορεία!

Φωτογραφίες: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Eurokinissi

  Πανστρατιά στον Ισθμό!

600 αγρότες με περισσότερα από 30-40 τρακτέρ έχουν συγκεντρωθεί στον Ισθμό. Στο σημείο υπάρχουν πούλμαν για να μεταφέρουν τους αγρότες στην Αθήνα σε περίπτωση που δεν τους επιτραπεί να φτάσουν με τα τρακτέρ τους ως το Σύνταγμα. Περιπολικά της Αστυνομίας βρίσκονται στα διόδια στο Καλαμάκι και κατά μήκος της παλιάς Εθνικής Οδού. Οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να φτάσουν στην Αθήνα με τα τρακτέρ αλλά μάλλον θα είναι δύσκολο, αφού διμοιρίες των ΜΑΤ βρίσκονται ήδη στα διόδια της Ελευσίνας!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

  Πανό για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Πανό για τις γερμανικές αποζημιώσεις άνοιξαν οι Κρητικοί αγρότες που έχουν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης! «Γερμανία, εξοφλήστε μας τωρα! Θυμηθείτε το 1953»

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

  Κατεβαίνουν και οι αγρότες της Νίκαιας

Καθ” οδόν προς την Αθήνα 20 τρακτέρ που ξεκίνησαν στις 04:00 από τη Νίκαια

newsit.gr