Αγροτικά μπλόκα ακόμα και τα Χριστούγεννα!

Κλιμάκωση κινητοποιήσεων αποφάσισαν στη Λάρισα οι αγρότες – Τι γίνεται σε τοπικό επίπεδο

«Τύμπανα πολέμου» από τους αγρότες της χώρας με κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, με φόντο τα Κυβερνητικά φορολογικά μέτρα.

Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των αγροτών, συνήλθε την Κυριακή στη Λάρισα, λαμβάνοντας απόφαση για δυναμικές κινητοποιήσεις. Ήδη από την ερχόμενη Πέμπτη, ξεκινούν ενημερωτικές περιοδείες και συσκέψεις σε χωριά, που θα καταλήγουν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο αξιοποιώντας όλες τις μορφές αγώνα μέχρι τα τέλη Νοέμβρη. Αρχές Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί νέα πανελλαδική σύσκεψη, που θα καταλήξει στον πανελλαδικό συντονισμό των κινητοποιήσεων. Μάλιστα κατά τη διάρκεια της προχθεσινής σύσκεψης, στο τραπέζι των συζητήσεων, έπεσε πρόταση για μπλόκα και αποκλεισμούς Εθνικών Οδών, ακόμα και τα Χριστούγεννα, σε περίπτωση κατά την οποία η Κυβέρνηση δεν αποφασίσει να ρίξει νερό στο κρασί της.

«Την Πέμπτη ξεκινάμε. Λαμβάνουμε μέρος στην κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου στην πλατεία Δημοκρατίας στις 7 το απόγευμα, ενώ στους δρόμους θα κατέβουμε και στις 12 Νοεμβρίου στο πλαίσιο της 24 Πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης. Ο δρόμος των κινητοποιήσεων για εμάς και τις οικογένειές μας αυτή τη στιγμή αποτελεί μονόδρομο. Δεν υπάρχει άλλη λύση καθώς τα μέτρα είναι εξοντωτικά. Να περιμένουν οι Κυβερνώντες, μια σειρά από κινητοποιήσεις, που εκτός των άλλων θα περιλαμβάνουν και σε τοπικό επίπεδο, εκτός από μπλόκα και καταλήψεις σε εφορίες και τράπεζες» αναφέρει χαρακτηριστικά στη «Σ» ο Πρόεδρος των Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας Σπύρος Κοτοπούλης.

Στο διεκδικητικό πλαίσιο των αγροτών συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων η κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η νέα ΚΑΠ 2015-2020 της ΕΕ, το αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 30.000€ προσαυξημένο με 5.000€ για κάθε παιδί, η κατάργηση των λογιστικών βιβλίων σε αγρότες με τζίρο μέχρι 40.000€, ενώ συν τις άλλοις στα τελευταία μέτρα συμπεριλαμβάνεται η αύξηση του ΦΠΑ στο 26% και το 100% προκαταβολής του φόρου εισοδήματος.

aggelopoulos