Αγρινιώτης για δεύτερη φορά συμβατός δότης μυελού των οστών! (ΦΩΤΟ)

Ο 41χρονος Σπύρος Καρανίκας από το Δοκίμι, σε διάστημα δύο ετών άπλωσε χέρι βοηθείας σε συνάνθρωπό του

Ανέκαθεν ο 41χρονος Αγρινιώτης Σπύρος Καρανίκας, έδινε αίμα με σκοπό να βοηθά τους συνανθρώπους. Το γεγονός μάλιστα ότι βρέθηκε συμβατός δότης μυελού των οστών για δεύτερη φορά, εκτός ότι τον χαροποιεί τον οπλίζει και με δύναμη για τη ζωή του, καθώς γνωρίζει ότι βοήθησε κάποιον που πραγματικά είχε ανάγκη!

δότης μυελούΟ Σπύρος ξεκίνησε να δίνει αίμα από μικρό παιδί. Πριν δύο χρόνια παρατήρησε, κατά την διάρκεια αιμοδοσίας του Συλλόγου Εθελοντών Αγρινίου, να γίνεται μία… αλλιώτικη διαδικασία. Αυτή της λήψης δείγματος μυελού των οστών. Έτσι λοιπόν, ενδιαφέρθηκε να ενημερωθεί για τη διαδικάσια, με αποτέλεσμα να προσφέρει δείγμα χωρίς ποτέ να φανταστεί ότι θα βρεθεί δύο φορές δότης, γεγονός που είναι πολύ σπάνιο καθώς συμβαίνει μία φορά στα τριάντα εκατομμύρια! Ωστόσο, την πρώτη φορά παρά το γεγονός πως ήταν έτοιμος δεν κλήθηκε να κάνει την μετάγγιση, κάτι που συνέβη τη δεύτερη, προ ημερών. Μάλιστα εμφανίζεται διατεθειμένος το ξανακάνει όσες φορές κι αν χρειαστεί.
«Το δείγμα του δότη πάει στην παγκόσμια τράπεζα μυελού των οστών και αν βρεθείς συμβατός σε ενημερώνουν. Ακολούθησαν τη διαδικασία που είναι ανώδυνη και δεν απαιτεί πολύ χρόνο και σε ενάμιση μήνα με ειδοποίησαν. Έκανα κάποιες μικροβιολογικές και αιματολογικές εξετάσεις για περαιτέρω ασφάλεια και ανέμενα για τέσσερις μήνες. Κάτι δεν πήγαινε καλά με τον ασθενή. Εν τέλει απαλλάχθηκα από τη διαδικασία, καθώς υπήρχαν επιπλοκές με τον ασθενή ή βρέθηκε άλλος πιο συμβατός δότης από μένα. Τον Νοέμβριο που πέρασε με ειδοποίησαν και πάλι από την Πάτρα ότι είμαι συμβατός με άλλο ασθενή. Έκανα και πάλι τις απαιτούμενες εξετάσεις και η δωρεά τελικά έγινε στις 26 Μαρτίου. Το γεγονός ότι βοήθησα με γέμισε χαρά. Δεν αρνείσαι την βοήθειά σου σε κάποιον για τον οποίο αποτελείς την τελευταία του ελπίδα. Ο χρόνος που διαρκεί η διαδικασία είναι αναλόγως το σώμα και τα αιμοπετάλια του καθενός» ανέφερε ο κ. Καρανίκας, ο οποίος συμπλήρωσε πως: «στο Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου γίνεται πολύ καλή δουλειά και τα άτομα που τον στελεχώνουν σου εμπνέουν εμπιστοσύνη».

Επιμέλεια: Κώστας Χονδρός

«Κλεφτές» ματιές του Παναιτωλικού στην πεντάδα! (VIDEO)