ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΑγρίνιο: «Τσιμπημένο» το φετινό Χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Αγρίνιο: «Τσιμπημένο» το φετινό Χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Αγρίνιο: «Τσιμπημένο» το φετινό Χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Αύξηση στην τιμή των κρεάτων

Τι αναφέρει στη «Σ» ο Πρόεδρος των Κρεοπωλών Αγρινίου Βασίλης Παπαθανάσης

«Αυξημένη είναι φέτος η αγοραστική κίνηση στα κρεοπωλεία του Αγρινίου, σε σύγκριση με την περσινή αντίστοιχη περίοδο, ενώ τις επόμενες ημέρες λόγω της «καθόδου» των ετεροδημοτών αναμένεται να εκτοξευτεί» αναφέρει στη «Σ» ο Πρόεδρος των Κρεοπωλών Αγρινίου και Περιχώρων, Βασίλης Παπαθανάσης.

«Μέχρι στιγμής οι ενδείξεις μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η κίνηση θα είναι κατά 15% αυξημένη σε σχέση με πέρυσι. Οι παραγγελίες έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετές μέρες» σημείωσε ο κ. Παπαθανάσης.

Ο Πρόεδρος των κρεοπωλών Αγρινίου και Περιχώρων, Βασίλης Παπαθανάσης

«Οι περισσότεροι καταναλωτές επιλέγουν να ψωνίζουν μικρότερες ποσότητες από διάφορα κρέατα ή κρεατοσκευάσματα με αποτέλεσμα να αυξάνεται η κατανάλωση, το εορταστικό τραπέζι να διαθέτει μεγαλύτερη ποικιλία, αλλά τα χρήματα που ξοδεύουν σε κάθε περίπτωση να είναι περιορισμένα. Ο μέσος όρος που δαπανά κάποιος για κρέατα για το εορταστικό τραπέζι είναι 35 με 40 ευρώ» τονίζει ο κ. Παπαθανάσης.

Φέτος πάντως οι τιμές παρουσιάζουν αύξηση τόσο στο χοιρινό κρέας, όσο και στα αμνοερίφια. Συγκεκριμένα, το αρνί και το κατσίκι καταγράφουν αύξηση περίπου 10%, ενώ η τιμή του χοιρινού αυξήθηκε κατά 5%. Ο καταναλωτής δηλαδή μπορεί να βρει στα κρεοπωλεία του Αγρινίου, χοιρινά από 4 έως και 5,50 ευρώ, ντόπια αρνιά από 8,50 έως 9 ευρώ, κατσίκια από 9 έως 9,50, ενώ η τιμή του παραδοσιακού λουκάνικου κυμαίνεται στα 6,50 ευρώ.

Ο λόγος της αύξησης των τιμών σύμφωνα με τον Βασίλη Παπαθανάση οφείλεται: «στην εξαγωγή πολλών αμνοεριφίων με αποτέλεσμα ο διαθέσιμος αριθμός των ντόπιων αμνοεριφίων στην αγορά να είναι περιορισμένος. Ως προς τα χοιρινά η αύξηση της τιμής τους οφείλεται στην αφρικανική πανώλη που παρουσιάστηκε κυρίως στην αγορά της Ευρώπης, αλλά και της Ελλάδας, η οποία όμως δεν είναι στο μέγεθος που διαδίδεται».

Κώστας Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Καθημερινά παιδικές ταινίες με δωρεάν είσοδο στον “Άνεσις” – Αναλυτικά

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr