Το μήνυμα της Χριστοφορούλας Λιάτσου υποψήφιας με τον συνδυασμό του Σταύρου Καμμένου

Γεννήθηκα στο Αγρίνιο των χωραφιών και των καπνομάγαζων. Σαν παιδιά παίζαμε καραγκιόζη και “αμάδες” στις αλάνες της γειτονιάς και τις Κυριακές κάναμε βόλτες στον Άγιο Χριστόφορο και μετά για πορτοκαλάδα στη “Γαρδένια”.
Στην εφηβεία μας όλα τα ραντεβού δίνονταν στο πάρκο και στη συνέχεια σινεμά στο ΡΙΑΛΤΟ, στο ΠΑΝΘΕΟΝ, στο ΟΛΥΜΠΙΟΝ…
Τους  χειμώνες λουκουμάδες στο Μάλκο και μπακλαβά στον Γαϊτάνη. Τα καλοκαίρια εκδρομές στη λίμνη που κατέληγαν με ούζο και αθερίνα στη Μυρτιά.
Το Αγρίνιο ήταν τότε το οικονομικό  κέντρο της περιοχής και τα γύρω χωριά, του εξασφάλιζαν άνετα τα προς το ζην.

ΣΗΜΕΡΑ καμιά δυναμική καλλιέργεια δεν αντικατέστησε τα καπνά στα χωράφια, οι πολυκατοικίες “έπνιξαν” τον Άγιο Χριστόφορο και η περιοχή γύρω απ’ το καθημαγμένο παλιό Νοσοκομείο ερήμωσε. Το πάρκο είναι πια φάντασμα του παλιού εαυτού του και η Τριχωνίδα παραμένει θλιβερά αναξιοποίητη σε σχέση με τις δυνατότητές της, προς όφελος των πολιτών της περιοχής μας. Τα παιδιά της γειτονιάς μου δεν παίζουν πια με τον  καραγκιόζη, αλλά με tablet  και κινητά, η μοναδική παιδική χαρά στα Σφαγεία, παρατημένη και επικίνδυνη για τα πιτσιρίκια της  πόλης και η πλειοψηφία των νηπιαγωγείων εξακολουθεί να στεγάζεται σε σπίτια και μαγαζιά, χωρίς αυλές και τις απαραίτητες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας. Τα χρόνια της κρίσης ερήμωσαν τα χωριά και τα περιφερειακά διαμερίσματα της πόλης και η αδιαφορία της δημοτικής αρχής την άφησε μακριά από την Ιόνια Οδό, χωρίς ταυτότητα και στίγμα, με συνέπεια να συνθλίβεται οικονομικά, θεσμικά, πολιτιστικά ανάμεσα στην Πάτρα και τα Γιάννενα.

Πριν κάποια χρόνια, φτιάξαμε την παράταξη “Αγρίνιο – Ανατροπή τώρα – Πολίτες σε δράση”, που με την ψήφο των συμπολιτών μας εκπροσωπήθηκε επάξια στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου.
Προσωπικά, νιώθω περήφανη γιατί ανήκω  σε μία παράταξη  που πέντε χρόνια τώρα,  μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγρινίου, δεν κώφευσε, δε σιώπησε, δεν έστρεψε την πλάτη στα προβλήματα, δεν έκανε κριτική για την κριτική. Με δημιουργική σκέψη, άκουσε, πρότεινε, έκανε κριτική, κατήγγειλε αλλά και συμφώνησε, όταν επρόκειτο για το καλό της  πόλης.

ΕΜΕΙΣ δεν προσποιηθήκαμε ένα συνδυασμό με άχρωμη, άοσμη πολιτική βούληση. Έχουμε πάρει ξεκάθαρη θέση για όλα τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν, έχουμε σταθεί απέναντι σε συμφέροντα που βλάπτουν τους πολίτες, έχουμε πάρει επάνω μας και τη λύση θεμάτων στο βαθμό  που η θεσμική μας θέση μάς επέτρεπε.

Λειτουργήσαμε πάντα ως πολίτες  με ενδιαφέρον για τα μαγαζιά της γειτονιάς μας, για τα σχολειά της πόλης μας, τις παιδικές χαρές, την παιδική βιβλιοθήκη, το εγκαταλελειμμένο παλιό Νοσοκομείο, τον Αχελώο, το πάρκο, το περιβάλλον…
Δεν υπήρξαμε ποτέ κηφήνες ή βολεμένοι αυτής της πόλης, αλλά εργάτες της. Δεν ενδυόμαστε έναν τίτλο  για να εγκαινιάσουμε παραμονή εκλογών αυτονόητες δομές , που θα ‘πρεπε εδώ και πολύ καιρό  να λειτουργούν (αφού υπήρχαν τα αντίστοιχα χρηματοδοτικά εργαλεία από την πολιτεία). Ούτε υποδυόμαστε ρόλους για αφελείς που κομίζουν, ετεροχρονισμένα, καθρεφτάκια στους ιθαγενείς.

ΕΙΜΑΣΤΕ αληθινοί χαρακτήρες  σε μια συλλογική προσπάθεια, που ξεκίνησε πριν πέντε χρόνια με αγάπη και όραμα για τον Δήμο Αγρινίου. Στηριζόμαστε στις αξίες και στη συλλογική μας δράση και όχι σε ονόματα και παράγοντες. Δε χρειαζόμαστε να δηλώσουμε με ένα Ταρατατζούμ την ενασχόλησή μας με τα κοινά.

ΕΜΕΙΣ δε θα κάνουμε προεκλογικά σόου στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης υπαγορευμένα από μια αμήχανα σχεδιασμένη επικοινωνιακή στρατηγική, λόγω ανυπαρξίας πραγματικής πολιτικής και ουσιαστικής επικοινωνίας με τους πολίτες, όπως συμβαίνει με τους κατέχοντες θεσμικούς ρόλους στα χρόνια που πέρασαν.
Δε θα προσποιηθούμε τους  ‘’απολιτίκ’’,  αλλά ούτε θα παραμείνουμε στο λιμάνι της κομματικής σιγουριάς.

ΣΗΜΕΡΑ ζητάμε την ψήφο όλων των συμπολιτών μας  που αγαπούν αυτή την πόλη, που θέλουν να δώσουν χρώμα στο γκρίζο της και όνομα στην ταυτότητά της. Καλούμε όλες και όλους, να κολυμπήσουμε μαζί στο ρεύμα της νέας κοινωνικής και πολιτικής πραγματικότητας, στην ανοιχτή θάλασσα των προκλήσεων της μετακρίσης εποχής με όλους τους κινδύνους, αλλά και τις ευκαιρίες  που αυτή προσφέρει.

Και επειδή όλοι δεν είμαστε ίδιοι , επειδή πιστεύω  πως οι πράξεις μετρούν πάνω απ’ όλα (με τη ζωή του μιλάει ο καθένας μας), τολμώ να ζητήσω την ψήφο των μαθητών μου, των συναδέλφων μου εκπ/κών και των συμπολιτών μου στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, κοιτώντας τους στα μάτια, με το ψηφοδέλτιο της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ και  υποψήφιο δήμαρχο τον κ. Σταύρο Καμένο, έναν άνθρωπο κοντά στον πολίτη, αυτοδημιούργητο με βαθιές δημοκρατικές αξίες,  που όχι μόνο θέλει αλλά και μπορεί με όλους τους πολίτες ΜΑΖΙ  να αλλάξει την πόλη και τον τρόπο ζωής μας.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ

Γεννήθηκα  στο Αγρίνιο το 1963, είμαι εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (νηπιαγωγός στο 1ο Νηπιαγωγείο Παναιτωλίου), παντρεμένη με τον Αη Κωνσταντινιώτη  Νίκο Νικολαΐδη και έχω έναν γιο μουσικό, τον Γιάννη.

Μέσα από τη διαρκή, ενεργό συμμετοχή μου στα κοινά υπήρξα :

  • Ως μαθήτρια, πρόεδρος των μαθητικών συμβουλίων του 1ου Λυκείου Θηλέων Αγρινίου.
  • Ως φοιτήτρια, αντιπρόεδρος του συλλόγου της σχολής  Νηπιαγωγών  Χανίων.
  • Ως εκπαιδευτικός, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Μετεκπαιδευομένων Εκπ/κών Π.Ε στο Διδασκαλείο Ιωαννίνων.
  • Ως γονέας,  γραμματέας  του Συλλόγου γονέων του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου και μέλος της Ένωσης Γονέων Αγρινίου
  • Ως εργαζόμενη,  ιδρυτικό μέλος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, πρώην αντιπρόεδρος  και για χρόνια μέλος του συλλόγου Εκπ/κών Λειτουργών Π.Ε. Αγρινίου- Θέρμου και αντιπρόσωπός του σε συνέδρια της  ΔΟΕ – ΑΔΕΔΥ.
  • Ως πολίτης , μέλος του Δ.Σ του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αγρινίου, της Επιτροπής  Ειρήνης Αγρινίου,  Δ.Σ  γυναικείων και πολιτιστικών συλλόγων, μέλος του θεατρικού τμήματος του Πολιτιστικού Συλλόγου ‘’Χρήστος Καπράλος’’ του Δήμου Θεστιέων και σήμερα υπεύθυνη της ομάδας κουκλοθεάτρου “Μια φορά και μία κούκλα”.
  • Ως υπεύθυνη παιδείας της αυτοδιοικητικής παράταξης “Αγρίνιο – Ανατροπή τώρα – Πολίτες σε δράση”, ιδρυτικό μέλος του Δικτύου Στήριξης Μαθητών Αγρινίου.
  • Πολιτικά ενταγμένη από μαθήτρια στην ΚΝΕ και στο ΚΚΕ, αργότερα στον Ενιαίο Συνασπισμό και ως σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ, μέλος της Νομαρχιακής του Επιτροπής.

E-mail: xliatsou@gmail.com, Κιν: 6931227712

Μεσολόγγι: Σε τροχιά δημιουργίας Ανοιχτού Εμπορικού Κέντρου